Νιώθεις ότι έχει «πέσει» η παραγωγικότητά σου; Δοκίμασε αυτά τα tips

Νιώθεις ότι έχει «πέσει» η παραγωγικότητά σου; Δοκίμασε αυτά τα tips

Σε όλους συμβαίνει κάποια στιγμή, γι' αυτό και ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μερικές συμβουλές.

Σου έχει τύχει να νιώσεις ότι «καίγεσαι»; Αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα ότι δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη για να αφιερωθείς στη δουλειά με τον τρόπο που θα ήθελες; Να υπάρχει μία κόπωση στην ατμόσφαιρα που να σε περιβάλλει και που να μην ξέρεις πώς να διαχειριστείς τόσο αυτήν όσο και τον αντίκτυπο που έχει στη δουλειά σου και ο οποίος συνήθως μεταφράζεται σε μειωμένη παραγωγικότητα;

Πολύ πιθανό να έχεις βιώσει κάποια στιγμή το συγκεκριμένο συναίσθημα και να ξέρεις για τι ακριβώς σου μιλάμε. Δεν είναι, άλλωστε, σπάνιο φαινόμενο, ειδικά όταν το πόστο σου είναι απαιτητικό. Ο κάθε άνθρωπος έχει πολύ συγκεκριμένα αποθέματα και, όταν αυτά αρχίζουν να τελειώνουν, τα πράγματα δυσκολεύουν κατά πολύ, καθώς έρχεται η ώρα για το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο refill.

  1. Άρχισε το γράψιμο.

Και το εννοούμε εντελώς κυριολεκτικά. Άρχισε να κρατάς μία λίστα με όσα έχεις να κάνεις στην καθημερινότητά σου, ώστε να μην ξεχνάς πράγματα και μένεις πίσω στο σύνολο της δουλειάς.

  1. Μείωσε τη λίστα σου.

Πολλά πράγματα που κάνεις μέσα στη μέρα σου δεν είναι απαραίτητο να συμβούν τη δεδομένη στιγμή. Απλώς, το άγχος που καμιά φορά νιώθεις σε κάνει να πιέζεις περισσότερο τον εαυτό σου. Όταν δεις ότι ζορίζεσαι, μετάφερε κάποια πράγματα στην επόμενη ή στην παρεπόμενη μέρα, ανάλογα με την αναγκαιότητά τους.

  1. Σταμάτα το multitasking.

Ναι, είναι καλό γιατί έτσι μπορείς να τελειώσεις πολλά πράγματα μαζί, αλλά με ποιο κόστος; Αυτός ο επιπλέον φόρτος εργασίας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις και κάποια στιγμή οι συνέπειες να εμφανιστούν διογκωμένες και πιο έντονες.

  1. Περιόρισε τις αποσπάσεις.

Όταν δουλεύεις, δεν είναι πάντα εύκολο το να το κάνεις συγκεντρωμένα. Αν χτυπάνε τα τηλέφωνα ή αν η τηλεόραση είναι δυνατά, χάνεις τον ειρμό της σκέψης σου και, αναμενόμενα, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να τελειώσεις τις υποχρεώσεις σου.

Δες περισσότερα tips στο βίντεο που βρίσκεται στη συνέχεια.