4 μυστικά για να αποκτήσεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 μυστικά για να αποκτήσεις τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν

4 tips που χρειάζεται πάντα να έχεις στο μυαλό σου για να πετύχεις αυτό που θες!

Οι συνεντεύξεις για μελλοντική εργασία είναι ένα αναγκαίο -και κρίσιμο- στάδιο για να μπορέσει ένας εργοδότης να στελεχώσει την επιχείρησή του με ανθρώπους ικανούς και επιτυχημένους.

Ποια όμως είναι τα σημαντικότερα εφόδια που πρέπει να διαθέτει κανείς για να κάνει την καλύτερη εντύπωση σε μια συνέντευξη;

4 experts αποκάλυψαν στο money.com όλα όσα αναζητούν οι περισσότεροι εργοδότες και HR Managers από έναν εργαζόμενο.

1. Να είσαι θετικός άνθρωπος

«Ποτέ δε κοιτάζω το βιογραφικό» λέει η Barbara Corcoran, ιδρύτρια του The Corcoran Group, ομιλήτρια στο “Business Unusual,”. «Προσπαθώ να μάθω τα πάντα για τον μελλοντικό μου συνεργάτη καθώς μιλάμε. Θέλω να μάθω πώς είναι η οικογένειά του, από πού κατάγεται και να σχηματίσω έτσι μια ολοκληρωμένη άποψη για τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου. Αν οι γονείς σου δεν σ έκαναν ένα θετικό άνθρωπο, δεν υπάρχει περίπτωση να σε αλλάξω εγώ. Απλώς να ξέρεις πως ένας αρνητικός άνθρωπος μπορεί να καταστρέψει όλη την ομάδα», συμβουλεύει η Corcoran.

Επέστρεψες στο γραφείο; 3 tips που θα σε βάλουν και πάλι στο κλίμα μετά την τηλεργασία

2. Μίλα για τα πιστεύω σου και για όλα εκείνα που σε εμπνέουν

«Ποτέ δεν κοίταξα το βιογραφικό ενός υποψήφιου υπάλληλου. Υπέθετα πάντα πως από τη στιγμή που μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας που τον αφορά , είναι λογικό να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζομαι», λέει ο Patch Baker, ιδρυτής and CEO της εταιρίας Mobius Media Solutions. «Για εμένα παίζει σημαντικό ρόλο το πάθος που διαθέτει κάποιος για τη δουλειά του και γι' αυτό η συνέντευξη μαζί του είναι πολύ σημαντική. Ξεκινάω θέλοντας να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου! Μπορεί κάποιος να μου μιλήσει για τα ενδιαφέροντά του, τα χόμπι του... Τα περισσότερα δεν μ' ενδιαφέρουν. Σε αυτό που στέκομαι όμως είναι πληροφορίες που έχουν να κάνουμε με το πώς μεγάλωσε, από πού κατάγεται, ποια είναι τα πιστεύω του και όλα όσα τον εμπνέουν. Αυτά πραγματικά με ενθουσιάζουν!»



3. Ζήτα να σου μιλήσουν για τους κανόνες της εταιρίας

«Περιμένω από τους υποψηφίους μου να έρχονται προετοιμασμένοι με ερωτήσεις», λέει ο Michel Falcon, εκπαιδευτής και ομιλητής σε μεγάλες εταιρίες της Αμερικής. « Τα εφόδια δεν σε ξεχωρίζουν πολύ από τους άλλους υποψηφίους συνεπώς μ' ενδιαφέρει να πρωτοτυπήσεις με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον. Οι ερωτήσεις που αφορούν τις συνθήκες εργασίας στην συγκεκριμένη εταιρία ή η αναφορά στους κανόνες της, θα σε κάνουν έναν αξέχαστο συνομιλητή, κάτι που είναι το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση.

AFENTIKO4

4.Ξεκαθάρισε τους στόχους σου

«Βρες μια δουλειά που θα σου επιτρέπει να αγγίξεις τους στόχους σου. Όταν η δουλειά σου λειτουργεί σαν χόμπι παρά σαν καταναγκασμός, την απολαμβάνεις συνεπώς αυτό είναι κάτι που σε οδηγεί στην επιτυχία. Πάντα ρωτάω τους υποψήφιους για τους στόχους τους πριν αποφασίσω να εργαστώ μαζί τους. Πάντα με εντυπωσιάζουν όταν έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το που θέλουν να φτάσουν σε 10 χρόνια από τώρα και συγκεκριμένους στόχους που θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Όταν κάποιος έχει έναν λόγο για να προχωρήσει μπροστά, είναι πάντα αποδοτικός στην εργασία του. Είναι επίσης πιο αφοσιωμένοι, ενεργητικοί, ενθουσιώδη και θέλουν πάντα να γίνονται καλύτεροι», λέει ο Andres Pira, real estate developer, ιδρυτής και CEO του Blue Horizon Developments.