Ψάχνεις δουλειά; 7 tips για να σε καλέσουν αμέσως για συνέντευξη

Μαρία Ροδίτη
Ψάχνεις δουλειά; 7 tips για να σε καλέσουν αμέσως για συνέντευξη

Το καλό βιογραφικό ναι, βοηθάει. Δεν κρίνεται, όμως, μόνο από αυτό η πρόσληψή σου!

Η εύρεση εργασίας στις μέρες μας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η προσφορά τεράστια και η ζήτηση όχι και τόσο μεγάλη. Το αποτέλεσμα; Να ψάχνεις εναγωνίως για δουλειά.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση σου. Τελικά, όμως, ξέρεις τι συνειδητοποίησα; Πως το άγχος δεν βοηθάει κάπου. Αν έχεις ένα αξιοπρεπές βιογραφικό, αν είσαι ευγενής και πρόθυμη να μάθεις ακόμα περισσότερα, μπορείς να τα καταφέρεις.

Επιστροφή στο γραφείο! 8 τρόποι για να επιτύχεις όσα επιθυμείς

Όχι μόνο, βέβαια! Υπάρχουν και κάποια μυστικά που αξίζει να ακολουθήσεις και που σίγουρα θα κάνουν το τηλέφωνό σου να χτυπήσει άμεσα. Στην άλλη γραμμή θα είναι ο εργοδότης που θα σου λέει τη γλυκιά λέξη: «Προσλαμβάνεστε».

Τα tips για να σε καλέσουν αμέσως για συνέντευξη

#1 Κάνε ένα update στο προφίλ σου στο LinkedIn

Λίγο το τρέξιμο της καθημερινότητας λίγο η αμέλειά σου και έχει περάσει καμιά διετία για να δεις το LinkedIn σου. Λάθος! Τρέξε αμέσως και κάνε μια ενημέρωση με όλα όσα έχουν μεσολαβήσει στην επαγγελματική σου πορεία.

Είναι και μια καλή ευκαιρία να ζητήσεις από τους φίλους και παλιούς συναδέλφους σου να σου κάνουν recommendations, να προσθέσεις publications που έχεις γράψει, αλλά και τις επαγγελματικές σου επιτυχίες.

#2 Δες ξανά το βιογραφικό σου

Μήπως έχεις να ανανεώσεις το βιογραφικό σου από τότε που έπιασες την πρώτη ή δεύτερη δουλειά σου; Για ρίξε του μια ματιά! Σίγουρα θα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα, προσθήκες από τις μέχρι τώρα επιτυχίες και θέσεις εργασίας που έχεις περάσει.



Κάτι ακόμα! Αν υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο οποίο φαίνεται πως δεν εργάζεσαι βεβαιώσου πως έχεις μια εξήγηση να δώσεις.

Και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει. Να το θυμάσαι αυτό!

#3 Διάβασε προσεκτικά το job description που σε ενδιαφέρει (ξανά και ξανά)

Είδες μια αγγελία για δουλειά και σπεύδεις να στείλεις βιογραφικό. Όχι! Ξαναδιάβασέ το και βεβαιώσου ότι όντως θέλεις να πάρεις αυτήν τη θέση. Ότι είναι αυτό που σου αρέσει και σε ενδιαφέρει πραγματικά.

Και το αντίθετο! Check ότι τα skills σου ανταποκρίνονται σε ό,τι ζητάει η αγγελία με την οποία εσύ έχεις ενθουσιαστεί.

via GIPHY

#4 Ξεκίνα την εξειδίκευση

Ποτέ δεν είναι αργά! Κάνοντας μια έρευνα και βλέποντας τι ζητούν οι εργοδότες θα καταλάβεις και ποιο skill δεν έχεις εσύ. Τι είναι αυτό που τώρα χρειάζεσαι. Μόλις το ανακαλύψεις, ξεκίνα κάποιο σεμινάριο, κάποιο νέο μεταπτυχιακό κλπ.

Μην πας πουθενά! Στην gallery σού έχω ακόμη τρία μυστικά! Θα έχεις τη δουλειά… στο τσεπάκι σου, αν τα ακολουθήσεις!

Cover photo: unsplash.com