Career goals: Οι top 3 δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες το 2022

Μαρία Ροδίτη
Career goals: Οι top 3 δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες το 2022

Δεν αρκεί να έχεις μόνο ένα καλό βιογραφικό με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία!

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον χώρο εργασίας είναι ο ανταγωνισμός. Παραδέξου το! Κι εσύ θέλεις διαρκώς να εξελίσσεσαι πάνω στον τομέα σου, να μαθαίνεις νέα πράγματα πάνω στο επάγγελμά σου, ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις και να σε επιλέγουν οι εταιρείες ανάμεσα στα τόσα πολλά βιογραφικά που δέχονται.

Θα πρέπει να γνωρίζεις, ωστόσο, ότι δεν αρκεί μόνο ένα πραγματικά καλό βιογραφικό, με εξαιρετικές σπουδές και επαγγελματική εμπειρία, για να… κατακτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου.

TILERGASIA

Μη σε φοβίζει η τηλεργασία! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου

Εν έτει 2022, μετά από μια πανδημία και αλλαγές στην κοινωνική, αλλά και επαγγελματική καθημερινότητα, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Οι εργοδότες πια ζητούν πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες από τους υποψήφιους υπαλλήλους τους, οι οποίες… συμβαδίζουν με τα δεδομένα της εποχής.

Φέτος, λοιπόν, υπάρχουν 3 δεξιότητες που κάθε εργοδότης θα ζητήσει από εσένα. Εσύ τις έχεις;

Οι top 3 δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες το 2022

#1 Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία είναι μια βασική δεξιότητα που περιμένουν αυτήν τη χρονιά οι εργοδότες από τους υποψήφιους υπαλλήλους τους και… όχι μόνο! Αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται και στο βιογραφικό!

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τονίσεις την αξιοπιστία σου στη συνέντευξη που θα κάνεις για μια θέση εργασίας από το να δείξεις ότι είσαι ικανή και μπορείς να είσαι αυτάρκης, ότι μπορείς να πετύχεις στόχους, μέχρι και το να είσαι ηγέτης σε ένα σημαντικό project της εταιρείας», τονίζουν οι ειδικοί.

via GIPHY

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Εξηγώντας στον άνθρωπο που θα σου πάρει συνέντευξη τις ευθύνες που είχες στην τελευταία σου δουλειά, την ικανότητα και επιθυμία σου να είσαι πάντα συνεπής και να ανταποκρίνεσαι έγκαιρα σε προθεσμίες. Όλα αυτά είναι παραδείγματα αξιοπιστίας στον χώρο εργασίας.

#2 Επικοινωνία

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η τηλεργασία «παίζει» πολύ! Αυτό, λοιπόν, που ζητούν οι υπεύθυνοι προσωπικού σε πολλές εταιρείες πια είναι η καλή επικοινωνία. Η διασφάλιση, δηλαδή, ότι… τίποτα δεν θα χαθεί στη μετάφραση, αλλά και η ύπαρξη ενσυναίσθησης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Προσοχή, όμως! Εκτός από την αναφορά αυτού του προσόντος στο βιογραφικό ή στο LinkedIn σου, θα πρέπει να δείξεις τον επικοινωνιακό χαρακτήρα σου και στην πράξη. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

#3 Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων

Η πανδημία απαίτησε από όλους μας να προσαρμοστούμε σε μια νέα κατάσταση και να είμαστε ανθεκτικοί στις συνεχείς αλλαγές. Άρα και στα προβλήματα που προέκυπταν έπειτα από αυτές.



Το 2022, λοιπόν, και με αυτά τα δεδομένα, οι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους που να μπορούν να επιλύουν προβλήματα. Υπαλλήλους, που να είναι έτοιμοι σε κάθε αναποδιά να δώσουν λύση, χωρίς να προκύψουν συγκρούσεις και εντάσεις στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ