Θέλεις περισσότερα χρήματα; Άλλαξε στρατηγική στον τρόπο που εργάζεσαι

Θέλεις περισσότερα χρήματα; Άλλαξε στρατηγική στον τρόπο που εργάζεσαι

4 είναι τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν για να πετύχεις χρήματα και προοπτική στην καριέρα σου.

Ποιος δε θέλει να βγάζει περισσότερα χρήματα με πιο αποδοτική εργασία; Μήπως ήρθε ο καιρός ν' αλλάξεις ρότα και να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική κατεύθυνση; Ποτέ δεν είναι αργά για να ανθίσει τόσο το ταλέντο όσο και η τσέπη σου. Μη ρωτάς πώς, υπάρχουν αμέτρητες λύσεις που ίσως δεν τις έχεις σκεφτεί.

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε. Η καθημερινότητά μας ακροβατούσε μεταξύ σπιτιού και κήπου τον πρώτο καιρό ενώ μετά τις καραντίνες, ακόμη κι αν επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα, η εργασιακή μας υπόσταση είχε αλλάξει. Το γραφείο πια αποτελεί ένα μέρος του σπιτιού μας ή -αν όχι με αυτόν τον τρόπο- μπορούμε πια να μοιραζόμαστε τις ώρες εργασίας μας μεταξύ γραφείου και σπιτιού.

Ίσως αυτό έχει βοηθήσει και το εισόδημά μας να αλλάξει. Το 2022 πια, μετά από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, μπορείς να κερδίσεις πίσω το χαμένο -οικονομικό- έδαφος. Εάν είσαι αυτοαπασχολούμενη και δεν έχεις αρκετή δουλειά είναι καιρός να κινηθείς προς μια νέα κατεύθυνση.

akatastasia dimiourgikothta

Πώς ένα ακατάστατο γραφείο και η δημιουργική εργασία ...βαδίζουν πλάι πλάι

Τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να αξιολογήσεις την επιχείρησή σου και να αντιμετωπίσεις τα αδύνατά σου σημεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για να αλλάξεις στρατηγική ώστε να δεις το εισόδημά σου να ανεβαίνει. 4 σημεία να προσέξεις.

1.Η ταχύτητα και η εξυπνάδα είναι το μυστικό


Η πανδημία μπορεί να σε ώθησε να εξελιχθείς βιαστικά, καθώς σε ανάγκασε να πάρεις αποφάσεις κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες χωρίς να έχεις χρόνο να υιοθετήσεις ένα επιχειρηματικό μοντέλο για την προστασία του τζίρου σου, όμως σ' έκανε να λειτουργήσεις ταχύτατα και αποτελεσματικά. Δες το μόνο θετικά λοιπόν!

2. Προγραμμάτισε όλο τον χρόνο

Ο μόνος τρόπος για να αισθανθείς ασφαλής στη δουλειά σου είναι να υπολογίσεις το εισόδημα που χρειάζεσαι για τον επόμενο χρόνο. Έτσι θα κάνεις τους σωστούς προγραμματισμούς για το αν η επιχείρησή σου είναι βιώσιμη και πόσο.

3. Κάνε μια βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική

Αξιολόγησε τις μελλοντικές σου προοπτικές. Πού βλέπεις την επιχείρησή σου να πηγαίνει τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια; Και τι γίνεται με τα επόμενα δέκα χρόνια; Θα υπάρχει αρκετή ζήτηση για αυτό που προσφέρεις; Δες με αυτό τον τρόπο αν χρειάζεται ή όχι να συνεχίσεις να ξοδεύεις τα χρήματά σου.

4. Ό,τι προσφέρεις αυτό θα αποδώσει

Μάθε τι χρειάζονται οι πελάτες σου αυτήν τη στιγμή. Στείλτους ένα ερωτηματολόγιο. Αυτό θα μπορούσε να σου δώσει μια πολύ διαφορετική άποψη και να σε βοηθήσει να αποφασίσεις για τη στρατηγική του επόμενου έτους.

Image: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να οργανώνεις καλύτερα την καθημερινότητά σου

6 κινήσεις ματ για να μην είναι ποτέ ακατάστατο το σπίτι σου