Εργάζεσαι ακόμα από το σπίτι; Δες τα office trends του 2022 και φτιάξε ανάλογα το γραφείο σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Εργάζεσαι ακόμα από το σπίτι; Δες τα office trends του 2022 και φτιάξε ανάλογα το γραφείο σου

Αν βρίσκεσαι σε τηλεργασία, δες πώς μπορείς να φτιάξεις τον χώρο σου για να είναι όμορφος και λειτουργικός με τα trends της χρονιάς.

Τα δύο προηγούμενα έτη άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Ο Covid με τις απανωτές καραντίνες δημιούργησαν ένα νέο εργασιακό μοντέλο με την άγνωστη -πρότιμος- λέξη «τηλεργασία» να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας.

Όσα παλιότερα ήταν ανεπίτρεπτα σε ένα εργασιακό περιβάλλον (πχ. να δουλεύεις από το σπίτι, να κάνεις zoom meetings, να μένεις κάπου μακριά από την εργασία σου, να δουλεύεις φορώντας τις πιζάμες σου κλπ), απενοχοποιήθηκαν εντελώς και τώρα πια έχουν αρχίσει να γίνονται καθεστώς και αναφαιρετο δικαίωμα πολλών εργαζομένων.

Τέλος η νωθρότητα στη δουλειά- Πώς θα γίνεις super παραγωγική με 6 μυστικά

Τα θετικά της καραντίνας στην εργασία μας

Η καραντίνα έκανε να επιβραδύνουμε λίγο τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και να στρέψουμε το βλέμμα μας στα πιο ουσιαστικά δεδομένα, στον προσωπικό μας χώρο και χρόνο αλλά και σε όλα όσα αξίζουν την προσοχή και την επιμέλειά μας.

Αφιερώσαμε χρόνο στο σπίτι μας, το απολαύσαμε, το διαμορφώσαμε, το αγαπήσαμε και μέσα σε αυτό καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο οι καθημερινές μας ασχολίες βρήκαν καινούριους παραγωγικούς ρυθμούς. Και μπορεί η πανδημία να άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε πια τα πράγματα, έκανε όμως τα μαγικά της και στον εργασιακό χώρο. Εκεί που το σπίτι μας μάς έβλεπε σπάνια (λόγω αυξημένου φόρτου εργασία) ξαφνικά έγινε ο χώρος απ' όπου μπορούμε πια να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο. Με το καθεστώς της τηλεργασίας, το σπίτι μας μετατράπηκε στο πιο παραγωγικό περιβάλλον για εργασία, δημιουργία και ευεξία.

Τα zoom και team meetings έχουν πια την τιμητική τους και όλοι μας έχουμε προσπαθήσει να διαμορφώσουμε μια γωνιά του προσωπικού μας χώρου για το νέο μας εργασιακό περιβάλλον. Δες λοιπόν τα 3 νέα office trends του 2022, έτσι όπως η covid εποχή τα διαμορφώνει;

1. Πρόσθεσε έντονα χρώματα στο γραφείο σου

https://www.instagram.com/p/B7vzNwiDrbU

Για όσους εργάζονται μέσα από το σπίτι τους ακόμα, αυτό που χρειάζονται όσο τίποτ' άλλο είναι τα χρώματα. Ένα δωμάτιο, ένα γραφείο γεμάτο από όμορφα χρώματα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση (και να αποτυπωθεί στα πιο υπέροχα Instagram stories σου, γιατί όχι;).

2. Γέμισε τον χώρο σου με φυτά

grafeio_me_fyta.jpg

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να περιβάλεσαι από φυτά. Και μόνο η ενέργειά τους σου γεμίζει τις μπαταρίες και σε κάνουν πιο παραγωγική και δημιουργική.

3. Φτιάξε έναν τοίχο στο γραφείο σου για πιο pro διαδικτυακές συναντήσεις

zoommeeting.jpg

Ποτέ ξαπλωμένη με το κινητό σου. Τα zoom meetings διαδέχονται το ένα το άλλο. Γι' αυτό φρόντισε να δημιουργήσεις έναν κατάλληλο χώρο/τοίχο/γωνιά που θα μπορείς να κάθεσαι όταν βρίσκεσαι live, δίνοντας πάντα την επαγγελματική πλευρά του εαυτού σου, ακόμη κι αν δουλεύεις από το σπίτι.