Τέλος η νωθρότητα στη δουλειά- Πώς θα γίνεις super παραγωγική με 6 μυστικά

Τέλος η νωθρότητα στη δουλειά- Πώς θα γίνεις super παραγωγική με 6 μυστικά

Κράτα αυτά τα 6 μυστικά για να μεταμορφώσεις επαγγελματικά  τον εαυτό σου και να αποκτήσεις νέες συνήθειες στη δουλειά.

Η παραγωγικότητα είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό μεταξύ των εργαζομένων, επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, το χρήμα είναι χρόνος και όλοι θέλουν να κάνουν περισσότερα πράγματα πιο γρήγορα χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη δουλειά τους. Για να γίνουμε πιο παραγωγικοί και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη μέρα, ας σκεφτούμε τα καλύτερα κόλπα των πιο επιτυχημένων ανθρώπων.

Η διαχείριση της ημέρας μας είναι αρκετά εφικτή και υπό τον έλεγχό μας, εάν βάλουμε στο παιχνίδι κάποιες νέες συνήθειες παραγωγικότητας. Κράτα αυτά τα 6 μυστικά για να μεταμορφώσεις τον εαυτό σου.

Θέλεις να σε υπολογίζουν στη δουλειά; Στάσου στο ύψος σου (στην κυριολεξία)

1. Πρoετοιμάσου για αύριο, σήμερα

Οι παραγωγικοί άνθρωποι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα πριν «φύγουν» από το γραφείο. Σε 10 λεπτά ή λιγότερο, σκέψου εκ των προτέρων τις πιο σημαντικές προτεραιότητές σου που θα εξασφαλίσουν ένα παραγωγικό αύριο. Ολοκλήρωσε τη μέρα γράφοντας τους 3 κορυφαίους στόχους ή πράγματα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις, να προετοιμάσεις ή να ολοκληρώσεις αύριο. Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνεις την επόμενη μέρα, σε προετοιμάζει για προορατικότητα και όχι αντιδραστικότητα.

2. Πάρε έναν υπνάκο

Όταν έχεις χάσει την εστίασή σου, η δημιουργικότητα και η εγρήγορσή δεν είναι τόσο ευκρινείς. Για να επιστρέψεις σε αυτήν την κατάσταση ώστε να ρέουν οι ιδέες, ένας υπνάκος 10 έως 15 λεπτών θα σε βοηθήσει να γίνεις πολύ πιο ξεκάθαρη και πιο συγκεντρωμένη.

3. Πες όχι

Σύμφωνα με έρευνες, το να μάθουμε να λέμε όχι μας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να επιτύχουμε μεγαλύτερη εστίαση. Επιπλέον, όσοι δυσκολεύονται να πουν όχι είναι πιο πιθανό να βιώσουν άγχος, εξουθένωση, ακόμη και κατάθλιψη. Ο Steve Jobs ήταν μεγάλος υπέρμαχος αυτής της στρατηγικής.

4. Εργάσου σε σπριντ 90 λεπτών

Ένα λάθος παραγωγικότητας που κάνουn πολλοί από εμάς είναι να εργαζόμαστε για ώρες και να παραμελούμε να κάνουμε συχνά διαλείμματα. Σύμφωνα με το Harvard Business Review, το μυστικό της παραγωγικότητας είναι να εργάζεσαι με τον τρόπο που προπονούνται οι σπρίντερ στίβου: Εστίασε στο πιο απαιτητικό και σημαντικό project για 90 λεπτά κάθε φορά, και στη συνέχεια άφησε τον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί. Θα εργάζεσαι έτσι πιο γρήγορα και πιο δυνατά όταν επιστρέψεις [πάλι στο γραφείο.

5. Αναδιοργάνωσε τη ρουτίνα των email σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα email τους να τους ελέγχουν αντί να συμβαίνει το αντίστροφο. Για να αποφύγεις τη συνεχή εισβολή των emails, περιóρισε τη σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και προγραμματίστε το. Και όταν το ελέγξετε, δώστε προτεραιότητα σε ποια μηνύματα διαβάζονται και απαντώνται, ρυθμίζοντας ειδοποιήσεις για τους πιο σημαντικούς πελάτες και τις επαφές σας. Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να περιμένει.

6. Μείωσε τις συναντήσεις

Ρίξε μια ματιά σε κάθε συνάντηση που έχεις προγραμματίσει για την εβδομάδα. Θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ορισμένα από αυτά μέσω email; Ή μια βόλτα και συζήτηση; Ακολουθήστε τη συμβουλή του Elon Musk, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα τη δύναμη της ιεράρχησης: «Απαλλαγείτε από τις συχνές συναντήσεις, εκτός αν αντιμετωπίζετε ένα εξαιρετικά επείγον ζήτημα», πρότεινε ο Musk σε ένα email που έστειλε σε όλους τους υπαλλήλους της Tesla. Πράγματι, σε μια έρευνα του Harvard Business School, τα δύο τρίτα των διευθυντών είπαν ότι πιστεύουν ότι οι συναντήσεις εμποδίζουν την ολοκλήρωση της εργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ένα ακατάστατο γραφείο και η δημιουργική εργασία ...βαδίζουν πλάι πλάι

Σύνδρομο job burnout: 5 τρόποι για να αποφύγεις την υπερκόπωση