4 ασκήσεις για τον καρπό του χεριού αν δουλεύεις συνέχεια στον υπολογιστή

4 ασκήσεις για τον καρπό του χεριού αν δουλεύεις συνέχεια στον υπολογιστή

Δοκίμασέ τες στο σπίτι ή στο γραφείο και νιώσε πιο ξεκούραστη από ποτέ.

Καθημερινά οι περισσότερες από εμάς δουλεύουν αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Τα χέρια μας αποτελούν βασικό εργαλείο αφού πληκτρολογούμε με αυτά όλη την ημέρα.

Εάν εργάζεσαι σε laptop ή desktop γνωρίζεις καλά πως οι μύες, οι αρθρώσεις και τα νεύρα σου επιβαρύνονται όσο τίπποτε άλλο. Δυστυχώς σε βάθος χρόνου δημιουργούνται σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, σύμφωνα με την Rochelle Mendonca, επίκουρη καθηγήτρια προγραμμάτων εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Columbia.

Αποδεικνύεται ότι η σωστή στάση του καρπού είναι το παν για να αποφύγεις μελλοντικά τα προβλήματα υγείας (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδα κ.ά). Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να ανακουφίσεις τα χέρια σου και να τα ξεκουράσεις μετά από ατελείωτο γράψιμο στο πληκτρολόγιο. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις καλύτερες ασκήσεις για τον καρπό σου.

Προπονήσου τις πρώτες πρωινές ώρες και 4 ακόμα μυστικά για bikini body

Δουλεύεις συνεχώς στον υπολογιστή; 4 ασκήσεις που θα ανακουφίσουν τον καρπό σου

Φτάσε τα χέρια πίσω από το κεφάλι σου και με τα δύο χέρια. Τοποθέτησε τις παλάμες σου στο πίσω μέρος του κεφαλιού έτσι ώστε οι αγκώνες σου να είναι λυγισμένοι και έξω στο πλάι και στη συνέχεια τέντωσε τους αγκώνες σου προς τα πίσω.

Ίσιωσε τους αγκώνες σου κρεμώντας τους στο πλάι της καρέκλας, στη συνέχεια λύγισε και άγγιξε τον ώμο σου με τα δάχτυλά σου. Ακούμπησε τους πήχεις σου στους βραχίονες της καρέκλας, λύγισε τον καρπό σου προς τα κάτω και μετά σήκωσέ τον κρατώντας τα δάχτυλά σου χαλαρά. Μπορείς επίσης να κάνεις κύκλους με τους καρπούς σου.

Άσκηση για τα χέρια: Κάνε μια γροθιά και μετά ανοίξέ την. Στη συνέχεια, άγγιξε τον αντίχειρά σου σε κάθε δάχτυλο.

Κάνε αυτές τις κινήσεις περίπου 10 φορές την καθεμία, δύο φορές την ημέρα. Το σώμα σου θα σε ευχαριστήσει για αυτό!

Στο video που ακολουθεί θα δεις αναλυτικά τις ασκήσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com