Αγορές μέσω Internet; Όλα τα tips για να μην την πατήσεις

Αγορές μέσω Internet; Όλα τα tips για να μην την πατήσεις

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια με τις περισσότερες διεργασίες να γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Οι ηλεκτρονικές αγορές (aka online shopping) αντικατέστησαν σε μεγάλο βαθμό τον κλασικό τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα.

Αγορές μέσω Internet- Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Η αλήθεια είναι πως μερικά κλικ αρκούν για να βρεις πολλά χρήσιμα items σε δελεαστικές τιμές. Το κακό ωστόσο με τις ηλεκτρονικές αγορές είναι πως υπάρχουν πολλές παγίδες που πρέπει να προσέξεις για να μην βρεθείς αντιμέτωπη με απώλεια των χρημάτων σου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019, το κέντρο ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI λάμβανε περίπου 1.300 καταγγελίες την ημέρα με συνολικές απώλειες ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές δεν λαμβάνουν ποτέ τα προϊόντα που αγόρασαν μέσω διαδικτύου.

Την ίδια ώρα προσφορές που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις σελίδες αγορών των μηχανών αναζήτησης αποτελούν συχνά τεράστια παγίδα για το αγοραστικό κοινό. Συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις όλα τα tips που θα σε προστατεύσουν στις επόμενές σου online αγορές.



12 λάθη που κάνεις όταν φορτίζεις το κινητό σου

via GIPHY

Online shopping με ασφάλεια- Όλα τα tips

1) Απόφυγε τις δελεαστικές προσφορές

Συνήθως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός αφού οι μεγάλες προσφορές εγκυμονούν κινδύνους όπως η απώλεια των χρημάτων σου ή η χρέωση χωρίς να λάβεις ποτέ το προϊόν.

2) Χρησιμοποίησε VPN

Το vpn θα σε βοηθήσει να αποφύγεις υποκλοπή των προσωπικών σου στοιχείων όπως κωδικοί, διευθύνσεις, e-mails κ.ά. Eίναι ο μόνος τρόπος για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές από δημόσιο Wi-Fi σε αεροδρόμια, καφετέριες και άλλους δημόσιους χώρους.

3) Kάνε αγορές μόνο από μεγάλες και έγκυρες ιστοσελίδες

Μην πραγματοποιείς αγορές από άγνωστα site, από ιστοσελίδες που είδες σε pop up διαφημίσεις και δεν έχεις ιδέα για την εηγκυρότητά τους.

4) Προτίμησε την πληρωμή με μετρητά και όχι με κάρτα

Είναι προτιμότερο να πληρώνεις με μετρητά ώστε να είσαι σίγουρη. Απόφυγε την χρήση χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας στις online αγορές σου.

Αποφεύγεις τα μετρητά; Κάνε το κινητό σου να λειτουργεί ως χρεωστική κάρτα με ένα κλικ

Πηγή κεντρικής: pexels.com