Όλο και περισσότερες γυναίκες εδραιώνονται στον τομέα της τεχνολογίας!

Όλο και περισσότερες γυναίκες εδραιώνονται στον τομέα της τεχνολογίας!

Περισσότερες από 58.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας δημιουργήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021, με τις γυναίκες να έχουν την πλειονότητα αυτών των νέων θέσεων.

Ευχάριστα νέα για τις γυναίκες, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε επιπλέον 58.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) – με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν την πλειονότητα των νέων ρόλων.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το ONS, δείχνουν ότι υπήρχαν μόλις 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι που απασχολούνταν στον τομέα πληροφοριών και επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021. Πρόκειται για αύξηση 69.000 θέσεων εργασίας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020 και 186.000 περισσότερες από το 2019.

Picture2

ΗΟΝΟR 50 5G: Δοκιμάσαμε το πιο premium και stylish κινητό για άψογες φωτογραφίες και vlogging!

Τα στοιχεία αποκάλυψαν, επίσης, ότι η τεχνολογία ήταν ο τρίτος ταχύτερος τομέας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις γυναίκες: 41.000 γυναίκες απασχολήθηκαν στον τομέα των πληροφοριών και των επικοινωνιών μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 17.000 άνδρες. Αυτό σημαίνει ότι από όλες τις νέες θέσεις εργασίας τεχνολογίας που δημιουργήθηκαν, το 71% ήταν εξασφαλισμένες από γυναίκες.

pc

Τέλος στην ανισότητα των δύο φύλων στον κλάδο

Ο Bev White, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας προσλήψεων Harvey Nash Group, είπε ότι, παρόλο που είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, η μεγαλύτερη ευελιξία που παρέχει η υβριδική εργασία φαίνεται να ωφελεί τις γυναίκες.

«Χαίρομαι που βλέπω ότι αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο. Έχουμε δει πλέον να δημιουργούνται σχεδόν 150.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες στην τεχνολογία του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο White. «Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε πραγματική κίνηση στην ανισορροπία των φύλων που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στην τεχνολογία».

Σύμφωνα με στοιχεία της ONS, υπάρχουν πλέον 150.000 παραπάνω γυναίκες που εργάζονται στον τεχνολογικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2019. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 39% και υποδηλώνει ότι η εκπροσώπηση των γυναικών στις εταιρείες τεχνολογίας αρχίζει να αυξάνεται.



Η εισχώρηση των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας έχει φέρει θετικά αποτελέσματα

Η Lisa Heneghan, chief digital officer στην εταιρεία KPMG UK, είπε ότι η αύξηση των γυναικών που εισέρχονται στο τεχνολογικό δυναμικό ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις.

«Υπάρχει πληθώρα στοιχείων που δείχνουν πώς η καλύτερη ποικιλομορφία και η συμπερίληψη μπορεί να προσφέρει σημαντικά εμπορικά οφέλη και πλεονεκτήματα σε όλες τις επιχειρήσεις. Παραδείγματα περιλαμβάνουν καλύτερη οικονομική απόδοση, αυξημένη δημιουργικότητα και καινοτομία, μεγαλύτερη διατήρηση ταλέντων και μεγαλύτερη ικανοποίηση των εργαζομένων», υποστήριξε η Heneghan.

«Επιπλέον, η διαφορετικότητα έχει να κάνει με τη συγκέντρωση ανθρώπων που προκαλούν ο ένας τον άλλον, για να ενθαρρύνουν νέους τρόπους σκέψης και να φέρουν μια πιο δημιουργική προοπτική στον χώρο εργασίας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Facebook: Πρόσληψη 10.000 ατόμων για το «metaverse» που θ' αλλάξει τα δεδομένα

Το απόλυτο εργαλείο για να εκτοξεύσεις τα social media της επιχείρησής σου

Πώς θα αναδειχθείς σε κορυφαία content creator ακολουθώντας 5 απλά βήματα