«That Girl»: Γιατί το απόλυτο TikTok trend κάνει τους χρήστες να «τρελαίνονται»

«That Girl»: Γιατί το απόλυτο TikTok trend κάνει τους χρήστες να «τρελαίνονται»

Τι είναι και γιατί οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν άκρως τοξικό. 

Η αλήθεια για τον αλγόριθμο του TikTok είναι ότι προωθεί τις νέες τάσεις πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (και κυρίως σε νεαρές ηλικίες) καθώς κάνει τους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και έτσι εκτοξεύει την επισκεψιμότητα των χρηστών στην πλατφόρμα. Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί και δεν έχουν άδικο. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους.

Το TikTok προωθεί πολλά trends ταυτόχρονα και αυτή είναι η επιτυχία του. Από συνταγές μέχρι diy, από αστεία videos μέχρι tips ομορφιάς και life hacks... Τα trend λοιπόν, γίνονται δημοφιλή σε αυτή τη βάση των χρηστών και επεκτείνονται για να γίνουν δημοφιλή στο σύνολό τους, με την μετάδοσή τους ακόμη και στο Instagram, το Facebook και το Twitter.

instagram n88

Κάνε αλλαγές στις ρυθμίσεις και τις συνήθειές σου στο Instagram και βελτίωσε την ψυχική σου υγεία!

Για παράδειγμα, το trend «Into the Thick of It» εκτοξεύθηκε στο TikTok πέρυσι και μεταφέρθηκε στο Instagram όπου οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν την ίδια ιδέα στα Reels του Instagram.



Και πόσα άλλα; Άλλες τάσεις του TikTok θεωρούνται ανώδυνες (ακόμη και ενδιαφέρουσες θα μπορούσε να πει κανείς) ενώ κάποιες άλλες χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Τώρα, η πιο πρόσφατη τάση του TikTok με τίτλο «That Girl» κάνει θραύση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενώ προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχίες για τη σκοπιμότητα και τον αντίκτυπο που έχει στους χρήστες.



Παραδοσιακά, το να σε αποκαλούν με τον όρο «That Girl» σημαίνει ότι έχεις επιτυχία, ξέρεις τι λες, κάνεις πάντα το σωστό και είσαι ο τύπος που όλοι θαυμάζουν! Στο συγκεκριμένο trend, με τον όρο That Girl, εννοούμε ότι ολοκληρώνεις έναν συγκεκριμένο αριθμό εργασιών κάθε μέρα για να κερδίσεις έναν τίτλο, μια αναγνώριση.

Αυτή η τάση είναι διαδεδομένη σε βίντεο στο TikTok, βλέποντας τους χρήστες να εξηγούν ότι οι άνθρωποι πρέπει, για παράδειγμα, να ξυπνούν και να αρχίζουν να ασκούνται από τις 6 π.μ. κάθε μέρα, να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να αφιερώνουν χρόνο σε δραστηριότητες που τους βοηθούν να γίνουν πιο υγιείς άνθρωποι. Μέχρι εδώ ακούγεται υπέροχο, η στάση όμως που παρουσιάζεται σε αυτήν την τάση είναι ότι αν σου λείπει έστω και ένα από αυτά τα πράγματα, δεν είσαι πια... That girl.

Αυτή η τάση είναι επίσης ταξική

Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά -ή δεν έχουν πρόσβαση- στην ποσότητα των φρέσκων φρούτων που λένε να φας ή τα ρούχα γυμναστικής που λένε ότι πρέπει να έχεις μέσα στο συγκεκριμένο TikTok trend. Πρόκειται για την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης αισθητικής, επομένως η τάση έχει τις ρίζες της στον αποκλεισμό και όχι στην ανύψωση των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά είναι ψέματα.

«Οι άνθρωποι συνήθως δεν δημοσιεύουν τυχαία, αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα της καθημερινής τους ζωής», εξήγησε η ψυχίατρος Dr. Dr. Elia Abi-Jaoude στο CBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Couple goals! 20 Instagram captions για το επόμενο post με τον σύντροφό σου

Εμπνεύσου! 6 Instagram accounts για εσένα που λατρεύεις τη boho διακόσμηση (photos)