5 κρυφές δυνατότητες του Youtube που αγνοείς μέχρι σήμερα

5 κρυφές δυνατότητες του Youtube που αγνοείς μέχρι σήμερα

Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην δημοφιλή εφαρμογή.

Το Youtube είναι με διαφορά μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες και εφαρμογές παγκοσμίως. Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούν το YouTube σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια για να δουν videos, να πάρουν πληροφορίες ή για να ακούσουν τα αγαπημένα τους hits.

Τo Youtube ανανεώθηκε

via GIPHY

Η αλήθεια είναι πως κρύβονται διάφορα «μυστικά» στις ρυθμίσεις του αφού η Google έχει προσθέσει τόσες πολλές δυνατότητες και εργαλεία που σίγουρα αρκετές από εμάς αγνοούμε. Σαν αποτέλεσμα δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις χρήσιμες δυνατότητές του τόσο στον ιστότοπο όσο και στην επίσημη εφαρμογή (που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό και το tablet σου).

Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζεις για το Youtube από κρυφές λειτουργίες, μέχρι τρόπους με τους οποίους μπορείς να θέσεις όρια για το χρόνο που αφιερώνεις. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις όλα τα tech hacks που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις περισσότερο το YouTube.

alert mobile apps6

Δε θυμάσαι τίποτα; 5 mobile apps ιδανικά για «ξεχασιάρες»

5 δυνατότητες του Youtube που δεν γνώριζες μέχρι σήμερα

via GIPHY

1) Προβολή έξυπνων υποτίτλων

Το YouTube αναπτύσσει κάποια έξυπνη αυτόματη επεξεργασία υποτίτλων στα περισσότερα (αλλά όχι σε όλα) από τα βίντεο που ανεβαίνουν. Μπορείς να τα βρεις στον ιστότοπο κάνοντας κλικ στις τρεις κουκκίδες κάτω από ένα κλιπ και στη συνέχεια πατώντας το «Άνοιγμα μεταγραφής».

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλεις να εμφανίσεις μια μεταγραφή βίντεο: Θα μπορούσες για παράδειγμα, να τη χρησιμοποιήσεις για να βρεις ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα βίντεο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κύλιση στη γραμμή χρόνου.

2) Ταυτόχρονη θέαση σε περισσότερες από 1 συσκευές

Το YouTube συγχρονίζει την προβολή σου σε πολλές συσκευές εφόσον είσαι συνδεδεμένη. Αν αρχίσεις να παρακολουθείς κάτι σε Android ή iOS και μετά μεταβείς στον ιστότοπο, θα πρέπει να παρατηρήσεις ότι ένα μίνι πρόγραμμα αναπαραγωγής εμφανίζεται στη γωνία της οθόνης . Αυτό θα εμφανίσει το βίντεο που παρακολουθούσες στο τηλέφωνό σου, ώστε να μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες.

3) Πλοήγηση με χειρονομίες




Υπάρχουν μερικές απλές χειρονομίες που δεν είναι αμέσως εμφανείς, αλλά μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να περιηγηθείς στα βίντεο του YouTube από ένα smartphone ή tablet. Ακούμπησε το δάκτυλο και κράτησέ το πατημένο στο βίντεο κατά την αναπαραγωγή του. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να καθαρίσεις γρήγορα τη γραμμή χρόνου του βίντεο.


4) Στατιστική ανάλυση

Το YouTube γνωρίζει πόσο χρόνο ξοδεύεις παρακολουθώντας βίντεο στις συσκευές σου. Πήγαινε στην καρτέλα «Αρχική σελίδα» μέσα στην εφαρμογή για κινητά, πάτησε το avatar σου (πάνω δεξιά) και μετά επίλεξε «Χρόνος παρακολούθησης». Εκεί θα δεις πόσο χρόνο έχεις αφιερώσει στο YouTube τις τελευταίες επτά ημέρες, σε οποιαδήποτε συσκευή.

5) Περιορισμός χρήσης

Αν πιστεύεις ότι πρέπει να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στο YouTube, υπάρχουν εργαλεία που θα σε βοηθήσουν. Από την καρτέλα «Αρχική», πάτησε την εικόνα του προφίλ σου στην επάνω δεξιά γωνία, μετά επίλεξε «Χρόνος παρακολούθησης» και κάνε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα. Μπορείς να βάλεις το YouTube να σου υπενθυμίζει να κάνεις διάλειμμα ή να στέλνει μια ειδοποίηση την καθορισμένη ώρα ύπνου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: