Πώς θα εξαφανίσεις τον πρώην από την ψηφιακή σου ζωή

Πώς θα εξαφανίσεις τον πρώην από την ψηφιακή σου ζωή

Τελικά είναι πολύ πιο απλό απ'ότι φανταζόσουν.

Καμία σχέση δεν κρατά για πάντα και κακά τα ψέματα, ο χωρισμός είναι συνήθως μια δύσκολη υπόθεση. Ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας και αυτό συνεπάγεται με το γεγονός ότι γνωρίζεις κάποιον γίνεσαι «φίλη» μαζί του σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Facebook, Twitter κ.ά).

Όπως καταλαβαίνεις αυτή η ψηφιακή σχέση που αποκτάς μαζί του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση σε περίπτωση που θέλεις να εξαφανιστείς ή να τον «εξαφανίσεις» από την ψηφιακή σου ζωή. Ναι, είναι απολύτως λογικό να μη θες να τον βλέπεις καθημερινά στην οθόνη του κινητού αλλά ούτε και στο feed σου. Ευτυχώς για εσένα υπάρχουν εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να αφήσεις στην άκρη το παρελθόν και να απαλλαγείς από οτιδήποτε σου θυμίζει τον πρώην σύντροφό σου.



social5

4 τρόποι για να αποτοξινωθείς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πώς θα κάνεις hide τον πρώην από την ψηφιακή σου ζωή- Όλα τα tips

via GIPHY

1) Κάντον unfollow ή ακόμη και block

Αν και μπορεί να φαίνεται ακραίο να κάνεις block τον πρώην σου (ή unfollow) να θυμάσαι ότι οι αλγόριθμοι του Instagram και του Facebook έχουν συνηθίσει να αλληλεπιδράς και να μιλάς πολύ με τον πρώην σου και το αντίστροφο. Η κατάργησή τους από τη λίστα φίλων είναι ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επανεκπαιδεύσεις τη ροή σου και να απαλλαγείς οριστικά από εκείνον. Αν δεν είσαι ακόμη έτοιμη να τον κάνεις block, η επιλογή mute είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις προσωρινά.

2) Άλλαξε κωδικούς στις οικιακές συσκευές

Η πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές είναι απομακρυσμένη, επομένως είναι πιθανό ο πρώην σου να μπορεί να συνδεθεί σε αυτές ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στο σπίτι σας. Η αλλαγή κωδικών θα σε προστατεύσει και θα αποκλείσει κάθε πιθανότητα παραβίασης.

3) Σβήσε τα κοινά post και τις φωτογραφίες σας από το κινητό σου

Πλέον το Instagram και το Facebook τείνουν να μας εμφανίζουν διάφορες αναμνήσεις, τα περίφημα #throwback posts μας στις συγκεκριμένες εφαρμογές. Το ίδιο ακριβώς κάνει και το i-phone στο άλμπουμ κάμερας. Καλό θα ήταν λοιπόν να σβήσεις κάθε κοινή σας φωτογραφία και post.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: