Είμαστε ό,τι τρώμε: Μήπως ανάμεσα στις τροφές και το σώμα υπάρχει μία πιο στενή σχέση;

Νικολέττα Ράλλη
Είμαστε ό,τι τρώμε: Μήπως ανάμεσα στις τροφές και το σώμα υπάρχει μία πιο στενή σχέση;

Η Νικολέττα Ράλλη τις ανακαλύπτει και μας τις προτείνει

Καλή Σαρακοστή σε όλες!!! Εύχομαι να περάσατε ένα υπέροχο τριήμερο, με αγαπημένα πρόσωπα, να πέταξε πολύ ψηλά ο χαρταετός σας, να γευτήκατε νοστιμότατους μεζέδες στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και να τσουγκρίσατε πολλές φορές τα ποτήρια με το τσιπουράκι σας, μοιράζοντας ευχές, όπως "Στην υγεία μας"!!! Για να μην μένουμε μόνο στις ευχές όμως, σήμερα θα ασχοληθούμε με την υγεία και πιο συγκεκριμένα με τη διατροφή. Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι το αβοκάντο κάνει πολύ καλό στα γυναικολογικά, γιατί αν το κόψεις στην μέση μοιάζει με την μήτρα ή ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο αίμα, επειδή το θυμίζει οπτικά; Με αυτά και άλλες πολλές ομοιότητες, που τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίες, μεταξύ τροφών και μελών του σώματος μας, θα ασχοληθούμε σήμερα, ύστερα από σχετική έρευνα στο ίντερνετ.

Αβοκάντο- Μήτρα

αβοκαντο 92dc8

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φολικό οξύ και για αυτό τον λόγο, θεωρείται από τους επιστήμονες, το καλύτερο μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου της μήτρας. Πέρα από την ομοιότητα τους στο σχήμα, το αβοκάντο χρειάζεται 9 μήνες, για να γίνει από άνθος, ώριμο φρούτο. Όσο χρειάζεται, ένα μωρό για να σχηματιστεί στην μήτρα την μητέρας του.

Καρύδι- Εγκέφαλος

καρυδια 7d85b

Όποιος σπάσει ένα καρύδι για να το φάει σκέτο ή για να συνοδεύσει το γιαούρτι του, μαζί με μέλι, σκέφτεται έστω και για λίγο πόσο μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Καθόλου τυχαίο δεν είναι επίσης και το πόσο καλό κάνουν τα καρύδια στην σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, πόσο βοηθούν στην μνήμη και στην αποφυγή πιθανής άνοιας, ενώ τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι είναι και κατά του Αλτσχάιμερ.

Κόκκινο κρασί- Αίμα

κρασι bec9b

Ακούμε επανειλημμένα από γιατρούς και ειδικούς (και μας αρέσει πολύ), πόσο καλό κάνει η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί την ημέρα και κατά προτίμηση κόκκινου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζαμε είναι ότι τα οφέλη του αφορούν κυρίως το αίμα μας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ βοηθά στην μείωση της LDL «κακής» χοληστερίνης που κάποιες φορές είναι υπεύθυνη, για επεισόδια ανακοπής καρδιάς.

Καρότο- Όραση

καροτο 3dc85

Αν κόψουμε ένα καρότο σε φέτες και τις παρατηρήσουμε προσεκτικά (φωτό), είναι σαν να βλέπουμε την κόρη ενός ματιού. Τα καρότα πλούσια σε β' καροτίνη, η οποία τους δίνει και το πορτοκαλί χρώμα τους, μειώνουν τις πιθανότητες για εμφάνιση καταρράκτη, βοηθούν στην σωστή λειτουργία της όρασης μας, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Εσπεριδοειδή- Στήθος

εσπεριδοειδη c08c3

Το πορτοκάλι, το λεμόνι, το σαγκουίνι, αλλά και το γκρέιπφρουτ πλούσια σε βιταμίνη C, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Το γκρέιπφρουτ, συγκεκριμένα, πλούσιο σε λιμονοειδή, ύστερα από έρευνες πάνω, σε κύτταρα από καρκίνο στο στήθος, έδειξε ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό τους.

Μανιτάρια- Αυτιά

αυτια 49a07

Βάλτε τα μανιτάρια στην διατροφή σας! Ωμά στις σαλάτες, σε σάλτσες, στον φούρνο, ψάξτε στο ίντερνετ για διάφορες συνταγές. Πέρα του ότι κυκλοφορούν σε ποικιλίες για όλα τα γούστα, θεωρείται μια από τις σπανιες τροφές, πλούσια σε βιταμίνη D, που κάνει καλό στην ακοή.

Ρίζα Τζίνσενγκ

ginseng 1-1000x1000 21e5b

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την ρίζα Τζίνσενγκ, με ανθρώπινο σώμα, κάτι το οποίο τελικά δεν το λες και τυχαίο, αφού κάνει καλό στα πάντα, από την κορυφή ως τα νύχια. Θυμάμαι ότι κατά την επίσκεψη μου στην Κίνα, οι ρίζες Τζίνσενγκ στα φαρμακεία, "πούλαγαν" πιο πολύ και από παυσίπονα. Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι!

Μπανάνα- Χαμόγελο

Ανεβάστε την διάθεση σας και χαμογελάστε τρώγοντας μια μπανάνα! Η μπανάνα είναι πλούσια σε Τρυπτοφάνη. Αυτό το μαγικό πρωτεινικό αμινοξύ, όταν χωνευτεί, είναι υπεύθυνο για την δημιουργία της Σεροτονίνης, η οποία θεωρείται το σημαντικότερο αντικαταθλιπτικό φάρμακο που παράγει ο οργανισμός μας. Η Τρυπτοφάνη βρίσκεται και στην σοκολάτα και αυτό εξηγεί πολλά :)

«Είμαστε ότι τρώμε . Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις, τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον, και το πεπρωμένο μας...!»
Αλέξης Κάρελ γιατρός βιολόγος , Βραβείο Νόμπελ

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Ιnstagram