Βασικά tips για τις καλύτερες φωτογραφίες και selfies

Βασικά tips για τις καλύτερες φωτογραφίες και selfies

…χωρίς φίλτρα!!!

Είναι μεγάλη αλήθεια, ότι στις μέρες μας το smartphone, έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας, καταναλώνοντας πολλές ώρες στα social και κυρίως στο να τραβάμε φωτογραφίες. Αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ κάποια tips για τέλειο φωτογραφικό αποτέλεσμα, είτε είστε το μοντέλο είτε είστε ο φωτογράφος!!!

Σε ρολό μοντέλου
• Όταν σε φωτογραφίζουν ή τραβάς selfie, φρόντισε το πηγούνι σου να μην είναι ούτε πολύ ψηλά, ούτε πολύ χαμηλά. Όταν είναι ψηλά φαίνεται άσχημα η μύτη σου και όταν είναι πολύ χαμηλά, φαίνεται το πάνω μέρος του λαιμού χαλαρό, χωρίς λόγο.

IMG 20160529 075444 ddaed


• Σε λήψεις που εμφανίζονται τα χεριά σου και έχεις λίγο παραπάνω μπρατσάκι, φρόντισε να μην ακουμπάς τα μπράτσα σου στο υπόλοιπο σώμα. Όπως πιέζονται, «απλώνονται» και το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό, ακόμα και στις αδύνατες κοπέλες. Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ κακό, αλλά έχω ακούσει άπειρες φορές την ατάκα «Το χέρι μου φαίνεται χοντρό!».

• Οι αυθόρμητες φωτογραφίες είναι πάντα και οι καλύτερες. Ζητά από την φίλη σου ή τον φίλο σου να σε αποθανατίσει σε άσχετες στιγμές.

• Ένα extra tip που θα σου δώσω στο σημείο αυτό και έμαθα τα χρόνια του modeling, είναι ότι οι χαμογελαστές φωτογραφίες είναι κλάσης καλύτερες όταν συνοδεύονται από θόρυβο γέλιου. Χαλαρώνουν οι μύες του προσώπου και θα «βγεις» μια κούκλα. Τώρα αν το γέλιο είναι και από καρδιάς, χαίρομαι ιδιαιτέρως!

IMG 20160528 095704 d0519


• Όταν ποστάρεις φωτογραφίες σου στα social, να ξέρεις ότι σύμφωνα με έρευνες, τα πολλά like τις παίρνουν, αυτές που έχουν πολύ μπλε χρώμα (ουρανός, θάλασσα), αυτές χωρίς φίλτρο και από τα φίλτρα τα πιο διάσημα είναι το juno και το clarendon.

Σε ρόλο φωτογράφου
• Καταρχάς να πω ένα παράπονο μου. Σπανίως είχα κάποιον στην παρέα που να ξέρει να τραβάει καλές φωτογραφίες!! Συνήθως κοβόντουσαν πόδια και κεφάλια. Εσύ λοιπόν, μην γίνεις αυτό!
• Όταν φωτογραφίζεις μια φίλη σου, να θυμάσαι το εξής: ο σωστός φωτογράφος κουνάει τον φακό του και δεν βάζει το μοντέλο να κάνει ακροβατικά. Ίσως απλά να χρειαστεί να δώσεις κάποιες συμβουλές για μαλλιά κ.α.

IMG 20160530 092857 a7997


• Όταν είμαστε 1,70 και η κολλητή μας είναι 1,60 κατεβάζουμε τον φακό για να της «δώσουμε» μπόι. Πάντα οι λήψεις από χαμηλά ψηλώνουν το σώμα.
• Όταν θέλετε να φωτογραφίσετε φαγητά, κτήρια κ.α. η καλύτερη ώρα είναι λίγο πριν πέσει ο ήλιος και πάντα μιλώντας για φυσικό χώρο.

IMG 20160528 201320 56a2e

• Όταν φωτογραφίζεις ομάδες ανθρώπων, κέντραρε τον φακό σου, σε αυτόν που στέκεται στην μέση.
• Το φως, είτε τεχνητό είτε φυσικό, είναι καλό να έρχεται πίσω από εσάς ή από το πλάι του αντικειμένου που φωτογραφίζεται.
• Αποφύγετε τις ώρες με πολύ δυνατό ήλιο, αν θέλετε να φωτογραφίσετε πρόσωπα.
• Έχετε παρατηρήσει ότι όταν φωτίζεται κάτι με φλας σε κάποιο χώρο με χαμηλό φωτισμό, σας βγαίνει «καμένο»; Αυτό συμβαίνει, γιατί το φλας στα smart phone είναι για να εξισορροπεί το ήδη υπάρχον τεχνητό φως και όχι να φωτίσει. Χωρίς flash λοιπόν και για καλυτέρα αποτελέσματα, σταθεροποιείστε το κινητό σας σε κάποιο αντικείμενο π.χ. ποτήρι και μετά πατήστε το κουμπί.

Bonus tip
Να σε ενημερώσω ότι προσφάτως ανακάλυψα και χρησιμοποιώ, τριποδι για smartphone με κοντρόλ. Τοποθετώντας το κινητό μου στην ειδική υποδοχή βρισκω το κάδρο από την κανονική κάμερα (όχι την μπροστινή με τα λιγότερα pixel), ξέρω που θα σταθώ και με το ειδικό κοντρόλ Bluetooth ξεκινάω τα κλικ

IMG 20160524 130953 f7a04

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram

DPG Network