"Μαγικά τα συναισθήματα που μπορεί να σου προκαλέσει μια παράσταση"

Νικολέττα Ράλλη
"Μαγικά τα συναισθήματα που μπορεί να σου προκαλέσει μια παράσταση"

Η Νικολέττα Ράλλη γράφει για την πιο ωραία θεατρική παράσταση που είδε ποτέ

Καλωσόρισες Σαββατοκύριακο! Ήρθαν λοιπόν εκείνες οι δυο ιδανικές μέρες, όπου όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε τον χρόνο και κυρίως την διάθεση να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας ή να μοιραστούμε χρόνο και στιγμές με αγαπημένους ανθρώπους.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα την τύχη να παρακολουθήσω την παράσταση «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα!...» στο θέατρο Αλίκη...

Νικολέττα Ράλλη

Αχ! Ότι και να σας περιγράψω θα είναι λίγο...Ίσως ότι καλύτερο έχω ζήσει (ναι! έχω ζήσει) εδώ και πολλά χρόνια από τον ρόλο του πιο πιστού θεατρόφιλου. Μην το χάσετε για κανέναν λόγο, ειδικά εάν είστε λάτρης των μιούζικαλ. Θα συγκινηθείτε, θα γελάσετε, θα τραγουδήσετε και θα θέλετε παρά πολύ να χορέψετε!

Είναι μαγικό το τι συναισθήματα μπορεί να σου προκαλέσει μια ιστορία, ένα τραγούδι και ποσό μάλλον μια θεατρική παράσταση τέτοιου επιπέδου που τα συνδυάζει όλα μαζί. Κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ενώ η ιστορία είναι όλη βασισμένη στην ζωή του Ζαμπέτα, από την γέννηση μέχρι και τον θάνατο του, δεν θα τον δείτε ποτέ πάνω στην σκηνή να ενσαρκώνεται από κάποιον ηθοποιό. Πείτε το σεβασμό απέναντι στον ίσως μεγαλύτερο μπουζουκτσή της χώρας μας! Εγώ θα το πω σαν εκείνη την έξτρα πινελιά που κάνει την συγκεκριμένη παράσταση να σε πείθει ότι «μεγαλώνεις» και εσύ από το 1925, μαζί και μέσα από τα βιώματα αυτού του κορυφαίου showman. Τον Γιώργο Ζαμπέτα ναι μεν δεν θα τον δείτε ποτέ να παίρνει σάρκα και οστά μέσω κάποιου ταλαντούχου ηθοποιού, αλλά θα τον δείτε και θα τον ακούσετε μέσα από βίντεο ντοκουμέντο από την πραγματική του ζωή, να δένουν υπέροχα με το σενάριο της παράστασης!

Μην το χάσετε!

Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα!....

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του, Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκης Πατέλης, Κωνσταντίνος Κακούρης, και ένας μεγάλος θίασος από νέους ηθοποιούς και χορευτές και 8μελής ζωντανή ορχήστρα.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Μουσική Ενορχήστρωση: Γιώργος Ζαχαρίου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωνητική Διδασκαλία: Άκης Δείξιμος

Χώρος: Θέατρο Αλίκη τηλ.210 3210021
Διεύθυνση: Αμερικής 4 Κέντρο, Σύνταγμα