Τι είναι τελικά ευτυχία;

Νικολέττα Ράλλη
Τι είναι τελικά ευτυχία;

Καλημέρα κορίτσια μου! Θέλω πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση αυτού του post, να κάνετε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Είμαι ευτυχισμένη;». Εύχομαι καταρχήν η απάντηση να είναι ένα μεγάλο «ΝΑΙ», αν και δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλες εκείνες τις απαντήσεις για το τι είναι αυτό που θα σας έκανε ευτυχισμένες.

1a1fcf78efc0a02b008f6a98a99a3d40

Χθες ήταν η Παγκόσμια Μέρα Ευτυχίας και να έχει θεσπιστεί μια τέτοια μέρα για την ευτυχία, δείχνει φυσικά τη δύναμη αυτή της λέξης και κυρίως αυτού του συναισθήματος. Όσες απαντήσατε «ναι», εύχομαι να είναι πραγματικά αυτό που πιστεύετε και χώρις να θέλω να σας προκαλέσω προβληματισμούς ή οτιδήποτε αρνητικό, να σας πω ότι είναι πολύ εύκολο να έχουμε πέσει σε παγίδα. Σε κάποια παγίδα που συνήθως εμείς έχουμε βάλει στον εαυτό μας και μόνο εμείς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή. Ξέρω κοπέλες που βρίσκονται σε σχέση η οποία μόνο ευτυχισμένες δεν τις κάνει και παρόλα αυτά, εκείνες λένε στον εαυτό τους και στους γύρω τους πόσο μα πόσο ευτυχισμένες είναι και πόσο πετούν στα σύννεφα. Πόσο τεράστιο λάθος είναι αυτό και πόσο σημαντικό είναι από την άλλη ότι στις περισσότερες περιπτώσεις γρήγορα το καταλαβαίνουν και σιωπηλά, απλά αποχωρούν. Ναι, δεν είναι ντροπή να θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας, να θέλετε να πιστέψετε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα ή καμία φορά όντως και να γίνουν (εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο). Αλλά θα σας πω το εξής και θα σας το πω με πολλή αγάπη: Η ζωη είναι μια, η ζωη είναι όμορφη. Είναι όμορφη! Και αυτό δεν είναι αυθυποβολή, είναι η πραγματικότητα. Και οτιδήποτε σας την κάνει «άσχημη», απλά αφαιρέστε το.

189a5dc4ddeeeb2160cd5e67b0b25a57 happy little quotes quotes to make you happy

Φυσικά η ευτυχία δεν πηγάζει μόνο μέσα από τις προσωπικές σχεσεις, πηγάζει και από άλλες στιγμές. Κάποιες από αυτές μπορούν να κρατούν λίγα δευτερόλεπτα, όπως μπορεί να είναι μια αγαπημένη γεύση και κάποιες να κρατούν ώρες ολόκληρες, όταν αφιερώνουμε το χρόνο μας σε κάτι που αγαπάμε. Να είστε ευτυχισμένες, αυτό είναι το μόνο σημαντικό, ό, τι και να σας το προσφέρει αυτό...
Σας φιλώ!

Πάντα μπορείς να ρίχνεις μία και δύο ματιές, στο Instagram μου!