Γιατί πρέπει να τρώμε όλοι πρωινό!

Νικολέττα Ράλλη
Γιατί πρέπει να τρώμε όλοι πρωινό!

Καλημέρα κορίτσια μου; Πώς μου είστε; Ήθελα να μοιραστώ σήμερα μαζί σας και να παραδεχτώ δημόσια το εξής: δεν έτρωγα πρωινό!

Σαν είδηση δεν σας λέει κάτι, αλλά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε μια πολύ κακή συνήθεια που είχα, η οποία και άλλαξε «μαχαίρι». Όταν οι επιστήμονες αλλά και ο απλός κόσμος τονίζουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αλήθεια. Εγώ λοιπόν, οφείλω να ομολογήσω, όχι μόνο δεν έτρωγα πρωινό, αλλά το πρώτο πράγμα που θα έβαζα στο στόμα μου (εξαιρώντας τον καφέ) θα ήταν αργά το απόγευμα. Πιστέψτε με, δεν ήταν αυτός ο λόγος που ήμουν αδύνατη, αλλά ήταν σίγουρα ο λόγος που ήμουν αδύναμη, και ήδη από τις μεσημεριανές ώρες, ένιωθα τεράστια κόπωση.

Έτσι απλά μία ημέρα, αποφάσισα ότι πρέπει οπωσδήποτε να εφοδιάζω τον οργανισμό μου με το απαραίτητο «καύσιμο» για να έχω την απαραίτητη ενέργεια ώστε να αντεπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου, προσθέτοντας πρωινό αλλά και δεκατιανό στη διατροφή μου.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας, τις δύο συνταγές για πρωινό και δεκατιανό μου με τις οποίες όχι μόνο νιώθω ότι μπορώ να πετάξω αλλά ανυπομονώ και να έρχεται εκείνη η ώρα που θα τα γευτώ! Το μυστικό που ανακάλυψα και ίσως αποτέλεσε την αφορμή για να μπούνε μια και καλή στο πρόγραμμα μου, είναι η νέα σειρά ψωμιών Κ από τον Καραμολέγκο. Μια σειρά υψηλής διατροφικής αξίας καθώς κύριο συστατικό της είναι το αλεύρι ολικής άλεσης. Αυτά που έχω ξεχωρίσει είναι το Ζέας, το Οκτάσπορο και το 100% Ολικής Άλεσης.

olikhs

Θα μοιραστώ μαζί σας δύο εύκολες συνταγές για ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, και για ένα απολαυστικό δεκατιανό που πιστέψτε με, θα αλλάξουν πραγματικά την καθημερινότητα σας.

Πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες

ines
  • Από τα ψωμάκια χρησιμοποιώ το Οκτάσπορο, του Καραμολέγκου και οι λόγοι είναι 8! Βρώμη, σίκαλη, κριθάρι, σιτάρι, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος, δίκοκκο σιτάρι και κεχρί. Προσφέρουν απόλαυση κορυφαίας διατροφικής αξίας σε κάθε μπουκιά.
  • Δυο φέτες τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
  • Βούτυρο

Εδώ να συμπληρώσω ένα μυστικό που μοιράστηκε μαζί μου ο φίλος μου ο Τζώνη. Το πιο λαχταριστό τοστ γίνεται στο τηγάνι. (εδώ θα μπει το gif)

Δεκατιανό γεμάτο ενέργεια:

energeia

Το δεύτερο σνακ που παίρνω μαζί στην τσάντα μου για να το καταναλώσω εκεί γύρω στις 12:00, όπου και αν βρίσκομαι, ή ακόμα και για γλυκό μετά το μεσημεριανό μου, ουσιαστικά αποτελεί το απόλυτο boost ενέργειας!

Από ψωμάκια, χρησιμοποιώ το Ζέας με αλεύρι ολικής άλεσης αλεσμένο σε πετρόμυλο. Την πλούσια γεύση του την συνδυάζω με:

  • Μαρμελάδα φράουλα
  • Φυστικοβούτυρο.

Μια στρώση από το φυστικοβούτυρο στην μια φέτα ψωμί και μια στρώση μαρμελάδα στην δεύτερη, ενώστε τις «δυνάμεις» τους και καλή απόλαυση!

apolayush

Βάλε και εσύ το πρωινό στην καθημερινότητά σου και θα με θυμηθείς.