Πάσχα στην Αθήνα; Να τι μπορείς να κάνεις

Νικολέττα Ράλλη
Πάσχα στην Αθήνα; Να τι μπορείς να κάνεις

Η Νικολέττα Ράλλη σου έχει κάποιες ιδέες, αν πρόκειται να περάσεις το Πάσχα στην Αθήνα

Καλημέρα φίλες μου! Εύχομαι να είσαστε παρά πολύ καλά και να έχετε πάρει ήδη την άδεια σας, για τις διακοπές του Πάσχα.
Έλεγα πάντα και το λέω ακόμα και σήμερα, πως αν δεν είσαι παιδί ή δεν έχεις παιδιά κάποιες γιορτές δεν τις καταλαβαίνεις τόσο έντονα, όσο στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Εγώ, για να καταλάβετε, που δεν έχω και κάποιο συγκεκριμένο προγραμμα στην δουλειά μου, αντιλήφθηκα ότι έχουμε τόσο σύντομα φέτος το Πάσχα, την περασμένη εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για κάποιους άλλους, αποφάσισα φέτος (τουλάχιστον μέχρι και την στιγμή που γράφεται αυτό το ποστ) να κάτσω στην Αθήνα, που και αγάπω παρά πολύ και που σίγουρα θα ξεκουραστώ πολύ περισσότερο από το να ετοίμαζα βαλίτσες για κάποιον προορισμό.

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που με θυμάμαι και για παρά πολλά χρόνια, Πάσχα κάναμε οικογενειακά στο χωριό, με κάποιες λίγες εξαίρεσεις, όπως ένα Πάσχα στην Κέρκυρα, για το οποίο και πρέπει να διαβάσετε εδώ.

Τι μπορεί όμως να κάνει κάποιος στην Αθήνα, μέρες σαν και αυτές;

1. Μην χάσετε για κανέναν λόγο απόψε το βράδυ, Μ. Παρασκευή τις ακολουθίες των Επιταφίων στην Πλάκα. Μην πάρετε εννοείται αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε μετρό ή ταξί και απλά αφήστε το πλήθος και το «Ω γλυκύ μου έαρ» να σας παρασύρει σε ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά μέρη της χώρας μας. Μια εμπειρία που ίσως και να σας πείσει, να βρίσκεστε κάθε χρόνο εκεί. Extra Tip: Αναζητείστε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

2. Για Ανάσταση σας προτείνω την Ιερά Μόνη Πετράκη στο Κολωνάκι. Δεν υπάρχει λόγος να σας πω το γιατί, και όσοι από εσάς με ακούσετε, θα καταλάβετε γιατί έκανα αυτή την επιλογή.

article

3. Ένα καλό που έχει η Αθήνα και κάθε αστικό κέντρο αυτές τις μέρες, είναι ότι αδειάζει! Από κόσμο, από αμάξια, από βαβούρα. Είναι η ιδανική περίοδος να κάνετε την βόλτα σας, στο εθνικό πάρκο δίπλα από το Ζάππειο, στην Πλάκα καθώς επίσης και να εξασκηθείτε στην οδήγηση εάν έχετε πάρει πρόσφατα το δίπλωμα.

IMG 0385

4. Είναι πολλές οι ταβέρνες σε απόσταση 40 λεπτά το πολύ, που θα έχουν ετοιμάσει το πασχαλιάτικο μενού, για την Κυριακή του Πάσχα και που μπορείτε να φάτε πολύ καλά και οικονομικά σε μια όμορφη αυλή, σαν να βρίσκεστε στο χωριό.

5. Τώρα που το σκέφτομαι, θα γλιτώσετε και χρόνο προετοιμασιών πχ. βαλίτσες και χρόνο από το πήγαινε-έλα (δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τι γίνεται στις εθνικές οδούς κάθε χρόνο τέτοια εποχή) καθώς επίσης και πολλά περιττά έξοδα που ίσως και να αναγκαζόσασταν να κάνετε. Και όμως, την Αθήνα σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, την λες και οικονομικό Πασχαλιάτικο προορισμό.

IMG 6852 Facetune 05 04 2018 16 15 41 copy

Styling Tips
Για την ημέρα του επιταφίου ένα μαύρο κουστούμι είναι ιδανικό και εάν προτιμήσετε την Πλάκα, οπωσδήποτε ίσια και σταθερά παπούτσια. Για την ημέρα της Ανάστασης ένα φλοραλ κουστούμι είναι ότι πρέπει ή ακόμα και ένα μίντι φοτεματάκι. Να θυμάστε ότι είστε στην άδεια Αθήνα, είστε σε διακοπές και μπορείτε να είστε παρά πολύ απλά και άνετα ντυμένες.

IMG 7682 Facetune 06 04 2018 03 54 52

Καλό Πάσχα!

Με ακολουθείτε και στο Instagram πατώντας εδώ!