Η πιο τέλεια και δροσερή σαλάτα εποχής!

Νικολέττα Ράλλη
Η πιο τέλεια και δροσερή σαλάτα εποχής!

Τι θα φάμε σήμερα;

Καλημέρα κορίτσια μου! Εύχομαι να είστε όλες παρά πολύ καλά...Να κάνετε ήδη όνειρα για το καλοκαίρι που έρχεται και ακόμα και αν αργούν οι δικές σας διακοπές, να θυμάστε ότι είναι δεδομένες.

Σήμερα θα φάμε και θα φάμε καλά! Με μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου, ανακάλυψα ότι είναι η εποχή της αλμύρας. Κάποιοι τα λένε και αλμυρίκια και ενώ προσπάθησα να κάνω μια έρευνα στο google δεν μπορεσα να βρω εάν είναι το ίδιο χορτο ή διαφορετικό. Το συγκεκριμένα φυτό, φυτρώνει κοντά σε παραλίες και το θαλασσινό νερό είναι και αυτό που το «μεγαλώνει». Για τον λόγο του ότι φυτρώνει δίπλα στην θάλασσα, είναι πλούσιο σε ιώδιο και μεταλλικά στοιχεία, εμώ όπως όλα τα χόρτα έτσι και αυτό περιέχει βιταμίνες C και Ε. Είναι επίσης διουρητικό και αποτοξινωτικό, καθώς καθαρίζει τα νεφρά.

Η πιο τέλεια και δροσερή σαλάτα εποχής!

IMG 3590

Για την σαλάτα μας θα χρειαστείτε:
Αλμύρα χόρτα (γεμίστε μια καφέ σακούλα της μαναβικής)
Κάπαρη
Φρέσκο κρεμμύδι
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι

Πως θα την φτιάξετε:
Αφού πλύνετε καλά τα χόρτα, κόψτε με ένα ψαλίδι το σκληρό μέρος του κουτσανιού. Βράζουμε για δέκα λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, ιδανικά βάλτε τα και στο ψυγείο, για ακόμα πιο δροσερό αποτέλεσμα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, κάπαρη, λάδι και λεμόνι.

Εγώ όπως βλέπετε και στην φωτό, το συνδύασα με σολωμο.

IMG 3587

Καλή σας όρεξη!