Υπάρχει ένα υλικό που δεν φαντάζεσαι πως μπορεί να κάνει το κέικ σοκολάτας απλά φανταστικό

Πατούλια Κατερίνα
Υπάρχει ένα υλικό που δεν φαντάζεσαι πως μπορεί να κάνει το κέικ σοκολάτας απλά φανταστικό

Αυτό το μυστικό υλικό ούτε που το φαντάζεσαι 

Σπας το κεφάλι σου πώς θα φτιάξεις το τέλειο σοκολατένιο κέικ στον πλανήτη. Και διαφορετικό αλεύρι δοκίμασες και το καλύτερο κακάο και πάλι η γεύση ίδια.

Ψάξαμε στα διεθνή μέσα και ξαναψάξαμε και βρήκαμε ένα κρυφό μυστικό από το 1927! Και δεν σου πάει το μυαλό τι πρέπει να βάλεις στο κέικ για να γίνει αφράτο, λαχταριστό και πεντανόστιμο.

Ένα υλικό που είναι οικονομικό και το έχεις ήδη στο ψυγείο σου. Μιλάμε για την μαγιονέζα που χρειάζεσαι μόνο μια κούπα για φτιάξεις το πιο νόστιμο κέικ.

Πάμε και για τη συνταγή στην οποία αν θες ακολουθήσεις τα χνάρια του 1927, θα προσθέσεις ψιλοκομμένους καρπούς, χουρμάδες και κανέλα.

Υλικά για το σοκολατένιο κέικ με μαγιονέζα:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 της κούπας άγλυκο κακάο

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

3 αυγά

1 2/3 φλιτζάνια ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα μαγιονέζα

1 1/3 φλιτζάνια νερό



Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και κοσκίνισε το αλεύρι

Βάλε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα και σε άλλο μπολ χτύπα τα αυγά, τη ζάχαρη, την βανίλια για τρία λεπτά.

Σε άλλο μικρό μπολ χτύπησε και την μαγιονέζα μέχρι να αφρατέψει. Συνδύασε τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τελευταία τη μαγιονέζα στο μείγμα.

Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή και άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.