Φτιάξε το αγαπημένο γλυκό της Ελένης Μενεγάκη με επτά υλικά μόνο

7 SHARES

Φτιάξε και συ τη φραουλένια charlotte.

Aν παρατήρησες το γλυκό που έφτιαξε η Ελένη Μενεγάκη, πιθανότατα για τα καλορίζικα στο νέο της ξεκίνημα στο MEGA από τον Σεπτέμβριο, θα λιγουρεύτηκες κι εσύ αυτή τη φραουλένια charlotte με τα σαβαγιάρ.

Όσο περίπλοκη κι αν φαίνεται η τούρτα αυτή, θυμίζει πολύ το cheesecake και τη φτιάχνεις με λίγα υλικά.
Για 8 μερίδες θα χρειαστείς:
200 γραμμάρια σαβαγιάρ.
500 γραμμάρια φράουλες.
1 φύλο ζελατίνης
250 γραμμάρια σαντιγί
3 κουταλιές ζάχαρη
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζεις τα σαβαγιάρ σε μια στρώση στον πάτο μιας φόρμας για κέικ 23 εκατοστών.
Βάζεις τις φράουλες σε μούλτι για να γίνουν πουρές και βάζεις σε τηγανάκι με το φύλο ζελατίνης. Ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει το φύλλο και αφήνεις να παγώσει.
Χτυπάς τη σαντιγί με τη ζάχαρη και ρίχνεις και το τυρί κρέμα με τον πουρέ φράουλας.
Βάζεις μια στρώση από την κρέμα και μια στρώση από σαβαγιάρ και αφήνεις στο ψυγείο για 5 ώρες.
Αφαιρείς τη φόρμα και στολίζεις γύρω γύρω με έξτρα σαβαγιάρ. Διακοσμείς με φρέσκιες φράουλες και πασπαλίζεις με ζάχαρη.

7 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ