Άκης Πετρετζίκης: Λαμπροκουλούρα

Άκης Πετρετζίκης: Λαμπροκουλούρα

Το ψωμί της Λαμπρής!


Ένα εορταστικό γλυκό ψωμί που φτιάχνουν σε πολλά χωριά της χώρας μας τις ημέρες του Πάσχα.

Υλικά για 2 κουλούρες ή μία μεγάλη:

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το ζύμωμα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 18 γρ. μαγιά ξηρή
  • 550-600 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 30 γρ. γλυκάνισο
  • σουσάμι, για πασπάλισμα
  • 1-2 αβγά, κόκκινα, για το στόλισμα

Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com