Παγωμένες μπανάνες: Το πιο νόστιμο diy snack για τις μέρες που θέλεις κάτι γλυκό

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Παγωμένες μπανάνες: Το πιο νόστιμο diy snack  για τις μέρες που θέλεις κάτι γλυκό

Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου πολύ γρήγορα και εύκολα.

Οι δύσκολες μέρες που βιώνεις μέσα στο μήνα είναι μετρημένες στα δάχτυλα, του ενός χεριού συνήθως, αλλά ενίοτε χρειάζεσαι και κάποιες παραπάνω. Τις μέρες αυτές λοιπόν πάντα νιώθεις μια ακατανίκητη έλξη για φαγητό.

Δεν παίζει ρόλο αν αυτό θα είναι γλυκό ή αλμυρό, όμως η ανάγκη να τσιμπήσεις κάτι είναι πάντα πολύ έντονη. Το να γράψω πόσο σε νιώθω είναι περιττό, αφού όλες μας την ίδια κατάσταση βιώνουμε.

Είμαι εδώ όμως γιατί σου έχω ένα υπέροχο σνακ, το οποίο μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή και να φας επίσης ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι στις δύσκολες μέρες του μήνα για να το φτιάξεις ή για να φας κάποιο γλυκό, μπορεί η ανάγκη αυτή να δημιουργηθεί οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Οι μπανάνες είναι μια πολύ καλή πηγή ινών, καλίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C, ενώ περιέχει διάφορα αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Καλά μέχρι εδώ; Πολύ καλά. Πάντα άλλωστε βρίσκεται στη διατροφή σου.

Τι γίνεται όμως όταν η μπανάνα συνδυάζεται με τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο; Θα σου πούμε εμείς.

Μετατρέπεται σε ένα υπέροχο σνακ, το οποίο αν το βάλεις και στην κατάψυξη γίνεται ακόμη καλύτερο και παίρνει τη μορφή ενός παγωτού, αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Τι χρειάζεσαι όμως για να το φτιάξεις;

Δύο μπανάνες
Φυστικοβούτυρο
Τριμμένο αμύγδαλο/καρύδι
Τσιπς καρύδας
Μαύρη/λευκή σοκολάτα

Και τώρα θα αναρωτηθείς πώς τις φτιάχνεις; Είναι απλά παιχνιδάκι. Παίρνεις τις μπανάνες σου, τις κόβεις στη μέση και μετά ξανά στη μέση, να βγουν δηλαδή τέσσερα κομμάτια από την καθεμία. Περνάς μια στρώση φυστικοβούτυρο, βάζεις τα toppings σου (αμύγδαλο κλπ) και έπειτα γαρνίρεις με άσπρη ή μαύρη σοκολάτα.

Βάζεις τις μπανάνες σου σε ένα ταψάκι κι έπειτα στην κατάψυξη για καμία ώρα. Περιμένουμε να το φτιάξεις και να μας πεις τις εντυπώσεις σου.