Άκης Πετρετζίκης: Τάρτα με rhubarb

Ένα ελαφρύ επιδόρπιο για να συνοδεύσεις το... απογευματινό καφεδάκι σου!

Ένα γλυκάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ειδικά μέσα στο Σαββατοκύριακο! Τι θα έλεγες, λοιπόν, να έφτιαχνες σήμερα το απόγευμα τάρτα με rhubarb; Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής: 

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.
  • 1 αβγό, μέτριο
  • 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 130 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. rhubarb, μόνο το κόκκινο μέρος

Διάβασε περισσότερα στο akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ