Καιρός να μπαίνεις σε #christmasmood! Αυτό το χριστουγεννιάτικο cheesecake με ρούμι θα σε ξετρελάνει

42 SHARES

Το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς τρελαινόμαστε - όπως κι εσύ, παραδέξου το - να βρίσκουμε νέες και πρωτότυπες συνταγές που θα μας βάλουν στο γιορτινό κλίμα.

Αυτό το πεντανόστιμο cheesecake με χριστουγεννιάτικη πουτίγκα φαίνεται εντυπωσιακό ως εορταστικό επιδόρπιο, αλλά είναι πολύ απλό στην παρασκευή του.

Brownie in a Mug3

Brownie σε κούπα: Φτιάξτο ακόμη και στο γραφείο

Εν όψει των Χριστουγέννων, μπορείτε να το φτιάξετε όλοι μαζί οικογενειακά, ακούγωντας γιορτινά τραγούδια και, μόλις είναι έτοιμο, να το απολαύσετε με λευκή σοκολάτα για τα παιδιά και λιμοντσέλο για τους ενήλικες.

Τα υλικά που θα χρειστείς:

  • 150 γρ μπισκότα digestive
  • 60 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 8 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φρούτα
  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 200 γρ μασκαρπόνε
  • 175 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό ρούμι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού θα χρειαστείς:

  • 2 μικρά πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το ρούμι:

  • Χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας αρωματικό ρούμι

Θα χρειαστείς επίσης:

  • Ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
  • Βαθιά φόρμα για κέικ 20 εκ. με χαλαρό πάτο, λαδωμένη και στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • Ηλεκτρικό μίξερ

Εκτέλεση

Για το cheesecake:

  • Αρχικά, χτύπα τα μπισκότα σε ένα μίξερ ή βάλ' τα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και τρίψ' τα με έναν πλάστη.
  • Ανακάτεψέ τα με το βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίξ' τα στη φόρμα, πιέζοντας σταθερά και ομοιόμορφα πάνω από τη βάση.
  • Βάλ' την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ρίξε το μείγμα των αποξηραμένων φρούτων πάνω από τη βάση του μπισκότου και άπλωσε ομοιόμορφα ώστε να καλυφθεί εντελώς.
  • Βάλε και πάλι το μείγμα στο ψυγείο όσο ετοιμάζεις την υπόλοιπη γέμιση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη και ανακάτεψε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πήξουν.
  • Χτύπα τα αβγά, μετά το ρούμι, τον χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από την παγωμένη βάση που είχες τοποθετήσει στο ψυγείο, βάλε τη φόρμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 1 ώρα.
  • Μόλις είναι έτοιμο, σκέπασέ το και βάλ' το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Για τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 140°C.
  • Κοσκίνισε τη μισή ζάχαρη άχνη πάνω από το χαρτί  ψησίματος και στη συνέχεια τακτοποιήσε τις φέτες πορτοκαλιού σε μία στρώση από πάνω.
  • Κοσκίνισε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και πασπάλισε με λίγες σταγόνες νερό.
  • Ψήσε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν.
  • Βγάλε προσεκτικά τις φέτες πορτοκαλιού από το χαρτί και άφησέ τες να κρυώσουν.

Για το ρούμι:

  • Ρίξε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας από το ρούμι σε ένα τηγάνι και ζέστανε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αμέσως μετά, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησέ τα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
  • Στη συνέχεια απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψέ το με το υπόλοιπο ρούμι.
  • Άφησέ το στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Το τελευταίο στάδιο:

  • Βγάλε το cheesecake από το ψυγείο και μετά από 30 λεπτά, τοποθέτησε τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού από πάνω όπως θέλεις.
  • Περίχυσε το γλυκό με το ρούμι και αμέσως μετά είσαι έτοιμη για σερβίρισμα!

Καλή σου επιτυχία!

Στη photo gallery θα βρεις κι άλλες ιδέες για cheesecake.

Cover photo: deliciousmagazine.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λατρεύεις το προφιτερόλ; Αυτές τις μπουκίτσες θα τις λατρέψεις ακόμη περισσότερο!

Έχεις δοκιμάσει τηγανίτες μήλου; Η συνταγή που θα λατρέψεις

Το κέικ κολοκύθας της Μαργαρίτας Νικολαΐδη είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις σήμερα

42 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ