Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα και φουντούκια από τον Απόστολο Ρουβά

Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα και φουντούκια από τον Απόστολο Ρουβά

Ο αδερφός του Σάκη Ρουβά και τηλεοπτικός chef, μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την απόλυτη συνταγή για βασιλόπιτα!

Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και όλες αναζητάμε την ιδιαίτερη συνταγή που θα κάνει «ποδαρικό» στη νέα χρονιά με τον πιο γευστικό τρόπο!

Ο chef Απόστολος Ρουβάς έχει την ιδανικότερη λύση! Μια βασιλόπιτα με ξερά φρούτα και φουντούκια είναι η απόλυτη συνταγή για την φετινή μας γλυκιά πίτα που θα δώσει γεύση και χαρά σε όλους τους καλεσμένους μας. Ο Απόστολος, λίγο πριν αποχωρήσει για το Survivor και πάρει το ταξίδι για την Καραϊβική, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την απόλυτη συνταγή για βασιλόπιτα εύχοντας όλα όσα θέλει να του φέρει η νέα χρονιά!


https://www.instagram.com/p/CXrOOhNrXNL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Απόστολος Ρουβάς έγραψε δίπλα στο post του:

«Η χαρά, η αγάπη, η οικογένεια, οι φίλοι και η καλοσύνη είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής! Βάλτε όλα αυτά και φτιάξτε την πιο ωραία βασιλόπιτα για τους αγαπημένους σας!
Καλά Χριστούγεννα!!».

xionanthropos

Το απόλυτο ρόφημα των Χριστουγέννων! Espresso με καραμέλα και έναν χιονάνθρωπο στην κούπα σου

Θέλεις να φτιάξεις κι εσύ τη βασιλόπιτα του Απόστολου; Εδώ έχουμε τα υλικά και την εκτέλεση!

Θα χρειαστείς:

400 γρ βούτυρο αγελάδος

400γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

6 αυγά

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. κάρδαμο κοπανισμένο

200 γρ φουντούκια σε σκόνη

100 γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

250 γρ ποικιλία από ξερά φρούτα επιλογής μας (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες) ψιλοκομμένα

Ξεκίνα να την φτιάχνεις:

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα και μετά το ξύσμα από τα πορτοκάλια.

Στη συνέχεια και σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο. Αφού ομογενοποιηθεί στο μίγμα, ρίχνουμε και τη σκόνη φουντουκιού. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.

Τέλος, με μια μαριζ ανακατεύουμε και τα ξερά φρούτα στο μίγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα 25-26 εκ. με αποσπώμενο πατο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 20' πριν ανοίξουμε τη φόρμα. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει τελείως, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άκης Πετρετζίκης: Μακαρόν Άγιος Βασίλης

Το Christmas tree cake που θα σε αναδείξει στη βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής τα φετινά Χριστούγεννα!