Butter Board: Πώς το βούτυρο έγινε το Νο1 food trend στο Tik Tok

Πατούλια Κατερίνα
Butter Board: Πώς το βούτυρο έγινε το Νο1 food trend στο Tik Tok

Ο δίσκος με spread βούτυρο, έχει γίνει η νέα food μανία του Tik Tok και είναι μια μόδα που αξίζει να δοκιμάσεις. 

Ακόμα μία mania του Tik Tok, έχει βάλει τους πάντες στην κουζίνα. Μετά τις πιατέλες με τυριά, τις πιατέλες με γλυκίσματα, ήρθε η ώρα να γίνει το βούτυρο ο πρωταγωνιστής στην κουζίνα.

Το butter board ή αλλιώς η πιατέλα με spread βούτυρο έχει μαζέψει μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα 84 εκατομμύρια views στο Tik Tok και είναι Νο1 food τάση αυτή τη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/Cih_DHdDJsv

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; Να πάρεις τον δίσκο κοπής και να φροντίσεις να φτιάξεις spreads με αρωματισμένο βούτυρο που στην αλμυρή εκδοχή μπορείς να επενδύσεις με μαλακό βούτυρο που έχει μπέικον, καρπούς, βασιλικό ακόμα και με βρώσιμα λουλούδια. Αν πας στην πιο γλυκιά εκδοχή του δίσκου, μπορείς να βάλεις βούτυρα καρπών με ξηρούς καρπούς από πάνω ή κανέλα ή κατσικίσιο τυρί ή ακόμα και μέλι με μαρμελάδες.

Για να απολαύσεις εσύ και οι προσκεκλημένοι σου τον δίσκο βουτύρου, έχε στο πλάι φέτες ψωμιού, κρακεράκια ή φρυγανιές.

Πώς περάσαμε σε αυτή την τρέλα του βουτύρου;

Η σεφ Justine Doiron από το Brooklyn έφτιαξε μερικούς δίσκους με spread βουτύρου που μέσα σε λίγες ώρες είχαν 8 εκατομμύρια views και 180.000 likes.

Ένας έτερος σεφ, ο Joshua McFadden πάντως, αντέδρασε στο ποστ της Doiron εξηγώντας πως αυτό περίπου κάνει από τότε που ξεκίνησε να μαγειρεύει και στο βιβλίο του το 2017, Six Seasons: A New Way with Vegetables, δείχνει ακριβώς πώς θα φτιάξεις τον πιο ωραίο butterboard!

https://www.instagram.com/p/CixsHTCprho

To μυστικό σύμφωνα με τον Joshua είναι να κάνεις κάθε δίσκο ξεχωριστό, να πειραματίζεσαι με το βούτυρο και να φτιάχνεις φρέσκο αχνιστό ψωμί. Το άλλο μυστικό είναι να έχεις ένα μαλακό βούτυρο και όχι ένα λιωμένο βούτυρο. Παίξε πάντα με τα υλικά εποχής, στην προκειμένη το μήλο, το κατσικίσιο τυρί και η κολοκύθα. Επίλεξε έναν ωραίο ξύλινο δίσκο και κάλεσε καλούς φίλους! Ένα μαχαίρι βουτύρου θα ήταν ιδανικό αν και το ψωμί με κρούστα κάνει την ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη.