Ζουμερός μαριναρισμένος σολομός
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια και οι άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να αναδείξετε το γευστικό λευκό κρέας του. Δοκιμάστε να μαρινάρετε τον σολομό και να σερβίρετε νένες γεύσεις τους καλεσμένους σας.
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μπούκοβο σε σκόνη
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουτ. ψιλοκομμένο κολίανδρο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βάλτε τα φιλέτα σε αλουμινόχαρτο και από πάνω περιχύστε με αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τις πιπεριές. Τυλίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
2.Σε ένα μέτριο μπολ, βάλτε μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι. Το σκόρδο, το βαλσάμικο, την ζάχαρη, το κρεμμύδι και το κολίανδρο. Ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα πάνω από τον σολομό. Βάλτε το ψάρι στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
3.Προθερμαίνετε τον φούρνο σους 200 βαθμούς. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και απλώστε το ψάρι με τα λαχανικά του. Βάλτε το ψάρι στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά, αφού τα γυρίσετε μία φορά.