Ώρα να δοκιμάσεις αυτήν τη σοκολατένια τάρτα με φυστικοβούτυρο

Ερμιόνη Σαρρή
Ώρα να δοκιμάσεις αυτήν τη σοκολατένια τάρτα με φυστικοβούτυρο

... καφές και τάρτα ίσον τέλεια δικαιολογία για χουζούρεμα στο σπίτι!

Σοκολάτα για πάντα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το motto μου κάτω από το όνομά μου στο προσωπικό μου Instagram. Αντί αυτού έχω μία άλλη αγαπημένη και αληθινή φράση, «Ό,τι αγαπώ εγώ παχαίνει» θέλοντας να εκφράσω την αγάπη μου για το φαγητό. Και μέσα στην έννοια του φαγητού εντάσσεται και το γλυκό και μάλιστα ό,τι περιέχει σοκολάτα.

Έχοντας, λοιπόν, ιδιαίτερη αγάπη στα γλυκά ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σου την παρακάτω συνταγή. Τάρτα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο.

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνια ψητό κάσιους

1 φλιτζάνι ακατέργαστη καρύδα χωρίς ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας κακάο ή σκόνη κακάου

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο αλατισμένο βούτυρο ή έλαιο καρύδας

Γέμιση φυστικοβούτυρου

1 1/2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες κρέμα γάλακτος (ή 1 κούπα κρέμα + 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι)

230 γραμ. μαύρη σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή γάλα δικής σου επιλογής

ψιλοκομμένα καρύδια, για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  • Ρίξε μέσα σε ένα μίξερ το κάσιους, την καρύδα και την σκόνη κακάο και χτύπησέ τα σε μέτρια ταχύτητα. Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μία κρούστα σε υγρή μορφή. Η ζύμη θα έχεις κατά νου να μην κολλάει πάνω στα τοιχώματα του μίξερ.
  • Άπλωσε την ζύμη σε ένα ταψί και πάτησέ την με το χέρι σου ώστε να έχει πάχος εκατοστά. Τοποθέτησε το ταψί στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ετοίμασε την γέμιση. Σε ένα μίξερ ρίξε μέσα το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια. Ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίξε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψέ τα ξανά.
  • Αφαίρεσε το ταψί από την κατάψυξη και άπλωσε το μείγμα. Τοποθέτησέ το ξανά στην κατάψυξη.
  • Ρίξε την μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ και έπειτα ζέστανέ την για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν λιώσει, άφησέ την για ελάχιστα δευτερόλεπτα παραπάνω. Άπλωσέ την πάνω στην υπόλοιπη γέμιση σαν στρώση και άφησέ την τάρτα σου για μία με δύο ώρες στο ψυγείο.