Focaccia με ντοματίνια & πέστο βασιλικού

3 SHARES

#tsoulotip: Όταν απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί δεν την τραβάμε με τα χέρια μας για να μη χαθεί ο αέρας.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το ζυμάρι:
300 γρ. αλεύρι, σκληρό
200 γρ. αλεύρι τύπου 00
7 γρ. ξερή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.σ. αλάτι & έξτρα χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα της ζύμης
300 ml χλιαρό νερό
100 ml ελαιόλαδο & έξτρα για το πασπάλισμα της ζύμης
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Υλικά για το πέστο:
50 γρ. κουκουνάρια
80 γρ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα χωρίς τα κοτσάνια
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 ml ηλιέλαιο
2 σκ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

Δες τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ