Φτιάξε vegan μαγιονέζα μέσα σε 2’ με τέσσερα μόνο υλικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε vegan μαγιονέζα μέσα σε 2’ με τέσσερα μόνο υλικά

Εύκολα και γρήγορα

Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γενικότερα είναι για να τρώμε καλά –αν όχι απαραίτητα πολύ-. Αν όμως τυχαίνει το διάστημα αυτό να βρίσκεσαι σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο δεν θέλεις να χαλάσεις, αλλά θέλεις να τιμήσεις το σπιτικό φαγητό της μαμάς σου, υπάρχουν λύσεις. Είτε θα τρως μικρές ποσότητες, είτε θα φροντίσεις να υπάρχουν φαγητά ή συνοδευτικά, τα οποία δεν έχουν πολλές θερμίδες.

Εμείς έχουμε να προτείνουμε για τα συνοδευτικά κάτι που θα σου αρέσει πολύ. Αν είσαι fan της μαγιονέζας, αλλά δεν θέλεις να ενδώσεις στη γνήσια μορφή της, υπάρχει λύση. Φτιάξε vegan μαγιονέζα με τέσσερα μόνο υλικά και μέσα σε 2’. Η vegan μαγιονέζα είναι πιο υγιεινή και χωρίς χοληστερόλη.

Να τι θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι λάδι αβοκάντο
½ φλιτζάνι γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ μηλόξυδο
αλάτι για τη γεύση

Είναι πολύ σημαντικό το γάλα και το λάδι να βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία, έτσι ώστε να φτιαχτεί ευκολότερα η μαγιονέζα. Αν χρησιμοποιείς ραβδομπλέντερ βάλε όλα τα υλικά στο κύπελλο του μπλέντερ, τοποθέτησε το μίξερ βύθισης μέσα έτσι ώστε να στέκεται σταθερά στο κάτω μέρος του κυπέλλου και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το μεγαλύτερο μέρος της μαγιονέζας έχει ομογενοποιηθεί, μετακίνησε το μπλέντερ πάνω κάτω για να το ανακατέψεις με το λάδι που ενδεχομένως έχει μείνει στην κορυφή.

Εάν χρησιμοποιείς ένα κανονικό μπλέντερ, τοποθέτησε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, εκτός από το λάδι και ανακάτεψε για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το λάδι σταδιακά όσο το μπλέντερ είναι σε λειτουργία. Γύρισε την ταχύτητα σταδιακά από χαμηλή σε υψηλή και άφησε τη μέχρι να πήξει. Δοκίμασε τη μαγιονέζα και πρόσθεσε περισσότερο αλάτι εάν χρειαστεί. Εάν είναι πάρα πολύ παχύ το μείγμα, βάλε περισσότερο γάλα και αν είναι πολύ υδαρής πρόσθεσε περισσότερο λάδι.

Κράτησέ τη σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 έως 4 ημέρες.

Χρήσιμα tips:

-Αυτή η συνταγή λειτουργεί επίσης και με άλλα είδη λαδιού όπως η κανόλα ή το παρθένο ελαιόλαδο
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα αμυγδάλου απλά θα είναι λιγότερο πηχτή
-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού αντί για μηλόξυδο

Διάβασε ακόμη: Φτιάξε ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά μέσα σε 10’