Οι ΤΟΠ γεύσεις που θα πάνε τα πιάτα σου σε άλλο επίπεδο!

Οι ΤΟΠ γεύσεις που θα πάνε τα πιάτα σου σε άλλο επίπεδο!

Δεν χρειάζονται πολλά για να «απογειώσεις» μία συνταγή και να την πας σε… άλλο επίπεδο.

Είτε «το έχεις» με τη μαγειρική, είτε τώρα κάνεις τις πρώτες σου απόπειρες στην κουζίνα, το σίγουρο είναι πως γνωρίζεις ότι όταν προσθέτεις σε ένα πιάτο μία εξαιρετική γεύση, μπορείς να το κάνεις ΤΟΠ!

Δεν χρειάζονται πολλά για να «απογειώσεις» μία συνταγή και να την πας σε… άλλο επίπεδο. Η ποιότητα των υλικών και μερικές special προσθήκες αρκούν για να «μεταμορφώσουν» ένα πιάτο -και να κάνουν την παρέα σου να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Για εμάς, λοιπόν, η ξεχωριστή αυτή προσθήκη δεν είναι άλλη από το ξίδι. Όχι, όμως, κάθε ξίδι αλλά το αγαπημένο μας ΤΟΠ, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε δύο υπέροχες, αρωματικές γεύσεις φρούτων. Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι τώρα μπορείς να βρεις ξίδι με πορτοκάλι και φράουλα; Ναι, είναι αλήθεια και σίγουρα πρέπει να σπεύσεις να δοκιμάσεις και τα δύο, αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά στην κουζίνα.

Πρώτη φορά τα είδαμε από τη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η γνωστή σεφ τα χρησιμοποιεί ήδη στις συνταγές της, διότι πιστεύει στο ξίδι από καλό κρασί. Ξέρει, επίσης, ότι μία φρουτένια «πινελιά» μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη και το πλέον βαρετό πιάτο.

vareto

«Απογείωσε» τα πιάτα σου με μία φρουτένια «πινελιά»

Αν θέλεις, λοιπόν, να δώσεις στα πιάτα σου δροσερή γεύση και φρουτένιο άρωμα, σίγουρα αξίζει να πεις «ναι» στο ξίδι ΤΟΠ από κρασί με γεύση πορτοκάλι και φράουλα.

Το πρώτο περιέχει χυμό πορτοκαλιού και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ετοιμάσεις παραδοσιακά πιάτα, μαρινάδες, φαγητά της γάστρας, μέχρι γλυκά, μαρμελάδες και φυσικά σαλάτες με φρούτα και λαχανικά (εμείς το δοκιμάσαμε ήδη με κοτόπουλο και διαπιστώσαμε πως ταιριάζει τέλεια)!

Στην περίπτωση δε που λατρεύεις τη φράουλα, τότε μάθε πως το ΤΟΠ με φράουλα μπορεί να δώσει εύκολα μία «εξωτική» νότα στα πιάτα σου. Μερικές σταγόνες αρκούν για να μεταμορφώσουν πραγματικά μία απλή συνταγή. Για παράδειγμα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις τις σάλτσες σου, να συνοδέψεις τυριά ή να κάνεις τις σαλάτες σου να ξεχωρίσουν. Φυσικά, αποτελεί «must» για την ασιατική κουζίνα και με αυτό θα ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα γλυκόξινα πιάτα.

piata

Όποιες και αν είναι οι γεύσεις που προτιμάς και σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται οι μαγειρικές σου ικανότητες, το σίγουρο είναι πως η ποιότητα και η εξαιρετική γεύση θα σε βοηθήσουν να κάνεις εύκολα τη διαφορά στην κουζίνα.

Να θυμάσαι πως σε ό,τι αφορά στο ξύδι, όλα ξεκινούν με το καλό κρασί. Αυτό είναι το ΤΟΠ που όλοι αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να προτιμούμε τα τελευταία 85 χρόνια!