Πώς θα καταφέρεις να μην καις τα μπιφτέκια σου, κατά το ψήσιμο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς θα καταφέρεις να μην καις τα μπιφτέκια σου, κατά το ψήσιμο

Αυτό είναι το μυστικό

Το burger είναι ένα από αυτά τα φαγητά που όλοι λατρεύουμε και αν μπορούσαμε θα το τρώγαμε και κάθε μέρα. Φυσικά όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί οπότε περιοριζόμαστε στην μία φορά τον μήνα ή έστω στις δύο. Από την άλλη αν θες να το κάνεις πιο συχνά και να είναι και πιο υγιεινό, μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι, όμως στην καλύτερη το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάψεις τα μπιφτέκια σου.

Ποιο είναι ωστόσο το μυστικό που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην καις τα μπιφτέκια σου; Είτε τα θες για το burger σου, είτε απλά για να τα βάλεις δίπλα στα ψητά λαχανικά σου.

Αρχικά όταν τα βάζεις στο τηγάνι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς καθόλου λάδι. Τοποθέτησέ τα λοιπόν στο αντικολλητικό τηγάνι σου σε χαμηλή θερμοκρασία και γύρισέ τα από την άλλη πλευρά έπειτα από 6 λεπτά. Άφησε τα να ψηθούν και μετά από 6 λεπτά γύρισέ τα και πάλι. Έπειτα γύρισέ τα μετά από 2 λεπτά και μόλις περάσουν και αυτά θα είναι έτοιμα. Με αυτόν τον τρόπο ψησίματος και θα αποφύγεις να τα κάψεις, και θα έχεις φτιάξει μέτρια προς καλά ψημένα μπιφτέκια.

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση μην τα πιέσεις με τη σπάτουλά σου, καθώς έτσι θα βγάλεις όλα τα υγρά τους και θα σου στεγνώσουν και αυτό σίγουρα δεν το θες. Την ίδια τακτική μπορείς να ακολουθήσεις αν τα μαγειρέψεις στο grill.