Weekend family gatherings και 5 σπιτικές προτάσεις που θα «απογειώσουν» γευστικά τους καλεσμένους

Weekend family gatherings και 5 σπιτικές προτάσεις που θα «απογειώσουν» γευστικά τους καλεσμένους

Οι γονείς, απαλλαγμένοι από τις υποχρεώσεις του γραφείου και τα παιδιά από εκείνες εντός και εκτός σχολείου, έχουν επιτέλους την ευκαιρία να χαρούν ο ένας την παρέα του άλλου, περνώντας λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο μαζί.

Τα Σαββατοκύριακα είναι οι μέρες της εβδομάδας που ανέκαθεν ήταν αφιερωμένες στην οικογένεια. Οι γονείς, απαλλαγμένοι από τις υποχρεώσεις του γραφείου και τα παιδιά από εκείνες εντός και εκτός σχολείου, έχουν επιτέλους την ευκαιρία να χαρούν ο ένας την παρέα του άλλου, περνώντας λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο μαζί.

Πως θα μπορέσουμε όμως να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω, αν είμαστε… «αιχμάλωτες» στην κουζίνα, προσπαθώντας να ετοιμάζουμε άπειρες επιλογές φαγητού, για να τους ευχαριστήσουμε όλους; Κι όμως υπάρχει λύση! Έχοντας για «συμμάχους» τα μίγματα 1 2 Bake! της ΓΙΩΤΗΣ, όχι μόνο γλιτώνουμε χρόνο από την κουζίνα αλλά θα «χρωματίσουμε» με τον πιο γευστικό τρόπο τις μελλοντικές οικογενειακές αναμνήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρακάτω έχω καταγράψει πέντε γλυκές και αλμυρές προτάσεις, που υπόσχονται να «απογειώσουν» γευστικά τα Σαββατοκύριακα με την οικογένεια.

Ζουμερά brownies

Προσπαθώντας να αποφύγω τις συσκευασμένες λιχουδιές για τους μικρότερους της οικογένειας, μπόρεσα και βρήκα οικονομικές επιλογές που θα τους μάθαιναν πως οτιδήποτε σπιτικό, είναι πάντα και το καλύτερο. Η πρώτη μου «απόπειρα» ήταν τα ζουμερά brownies που έμελλαν να γίνουν και η μεγάλη τους αγάπη. Παρότι παραδοσιακά πρόκειται για μία κάπως χρονοβόρα συνταγή, εγώ βρήκα το… μυστικό που επιτρέπει σε εμένα και τους αγαπημένους μου, να το απολαμβάνουμε μέσα σε λίγα λεπτά!

lepta

Επιλέγοντας και εσύ, όπως κι εγώ, το 1 2 Bake! μίγμα για Brownies και Σοκολατόπιτα, προσθέτοντας μόνο αυγά, λάδι και νερό, θα έχεις στο… «άψε σβήσε» στο πιάτο σου, τα πιο σοκολατένια και ζουμερά brownies που έχεις φάει ποτέ!

pote

«Δροσερά» απογεύματα

Εμπνευσμένη από τη σπιτική λεμονάδα της μαμάς, με την οποία δροσιζόμουν τα καλοκαιρινά απογεύματα της παιδικής μου ηλικίας, αποφάσισα να πάω την παραδοσιακή αυτή συνταγή ένα βήμα παραπέρα. Τοποθέτησα μαζί με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ, ένα κεσεδάκι φράουλες, μία μπανάνα ψιλοκομμένη, λίγες κουταλιές γιαούρτι και ελάχιστο μέλι. Αφού ομογενοποίησα τα υλικά, πρόσθεσα τον απαραίτητο πάγο και πλέον είμαι σίγουρη πως οι καλεσμένοι μου δροσίζονται τις «καυτές» μέρες του καλοκαιριού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία!

stoixeia

Γλυκές καλημέρες με… pancakes

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο τα μικρά μου ανυπομονούν ήδη από τη Δευτέρα, αυτό είναι χωρίς αμφιβολία τα pancakes που ξέρουν πως θα τους περιμένουν την Κυριακή το πρωί στην τραπεζαρία. Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, ενώ μπορείς να την εξελίξεις, επιλέγοντας διαφορετικά toppings κάθε εβδομάδα. Πριν ξεκινήσεις, πρέπει να ξέρεις πως θα χρειαστείς απαραίτητα το 1 2 Bake! Μίγμα για Pancakes & Βάφλες, το οποίο θα ετοιμάσεις σε ελάχιστο χρόνο και είναι εξαιρετικά εύκολο αν ακολουθήσεις τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.

syskeuasia

Στο τέλος, θα τοποθετήσεις προσεκτικά το ένα pancake πάνω στο άλλο και θα αφήσεις τη φαντασία σου να… «οργιάσει» με τα επιπλέον υλικά. Μπορείς να θρυμματίσεις ξηρούς καρπούς διαφορετικών ποικιλιών, να στάξεις μέλι, να γαρνίρεις με κανέλα, άχνη ζάχαρη, φρούτα εποχής ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Τόσο απλό, απολαυστικό και υγιεινό ταυτόχρονα!

tautoxrona

Πίτσα από τον… τόπο σου

Άλλη μία συνήθεια την οποία μοιραζόμαστε οικογενειακώς τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, είναι η «Ελληνική» πίτσα. Είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή έπειτα από ένα ολοήμερο ξεφάντωμα στη θάλασσα, που ως γνωστών ανοίγει την όρεξη. Η… εφεύρεση ενός «γρήγορου» αλλά ταυτόχρονα μαμαδίστικου και σπιτικού γεύματος όπως το 1 2 Bake! μίγμα για Ζύμη Πίτσας ήταν η εύκολη λύση, όλες εκείνες τις φορές που ο χρόνος και οι αντοχές μου, δεν μου έκαναν τη χάρη να είναι με το μέρος μου.

meros mou

Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασίας κατά γράμμα, προσθέτοντας λάδι και νερό για τη ζύμη, όλη η οικογένεια μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, απολάμβανε μία πεντανόστιμη πίτσα!

pitsa

Σπιτικά γρανιτάκια

Να είσαι σίγουρη πως μόλις ανακοινώσεις στα μικρά σου πως θα φτιάξετε σπιτικά παγωτά, θα «πετάξουν» από τη χαρά τους! Θα ενθουσιαστούν όμως ακόμη περισσότερο, όταν ζητήσεις τη βοήθειά τους για την προετοιμασία τους. Ακριβώς για αυτό, σου προτείνω μία πολύ γρήγορη συνταγή, στην οποία μπορείτε να βάλετε όλοι μαζί ένα χεράκι και να «δροσίσετε» με αυτή την υπόλοιπη οικογένεια. Θα χρειαστείς ένα φρούτο, καλύτερα φράουλα ή πεπόνι, για μία πιο «καλοκαιρινή» γεύση, λίγο λεμόνι, νερό και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι. Θα καθαρίσεις καλά τα φρούτα και θα τα κόψεις σε κομμάτια. Έπειτα, θα τα τοποθετήσεις στο μπολ ενός μπλέντερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, θα το μοιράσεις ισόποσα σε μία παγοθήκη, τοποθετώντας στο κάθε «κουτάκι» και από μία οδοντογλυφίδα. Θα βάλεις την παγοθήκη στην κατάψυξη και δύο ώρες μετά, τα γρανιτάκια σας θα είναι έτοιμα!

Βάζεις ένα στοίχημα πως θα τα καταφέρεις όλα και θα τους εκπλήξεις ευχάριστα; Εμείς ποντάρουμε πάνω σου! Αφού μπορέσαμε εμείς, τότε μπορείς κι εσύ!