Φτιάξε εύκολα μελομακάρονα με γέμιση σοκολάτα

#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελέιως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

240 ml ελαιόλαδο

240 ml ηλιέλαιο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 ml κονιάκ

120 ml χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κιλό αλεύρι μαλακό

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια

150 γρ. αλεύρι μαλακό για τη σοκολάτα

Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι:

700 ml νερό

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. μέλι 

2 ξυλάκια κανέλλας 

Φλούδες από 1 λεμόνι

2 κ.σ. κάρδαμο

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ