Τούρτα με σταφίδες και αποξηραμένα σύκα (Lady Baltimore cake)

Κλασική αμερικάνικη συνταγή για τούρτα που θα λατρέψετε.

ΥΛΙΚΑ

Για τα παντεσπάνια:

430 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά (medium), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

320 ml ξινόγαλο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση:

250 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

8 αποξηραμένα σύκα, χοντροκομμένα

250 ml κονιάκ

Για την επικάλυψη:

660 γρ. ζάχαρη άχνη

230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

90 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ