Νέα χρονιά, νέοι στόχοι: Έτσι θα μπούμε φέτος στην κουζίνα!

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι: Έτσι θα μπούμε φέτος στην κουζίνα!

Μπορεί εν μέσω 2020 να είχαμε, πολλές από εμάς, την πρώτη, ουσιαστική επαφή μας με τ την κουζίνα και τον φούρνο του σπιτιού μας, όμως το 2021… θα είναι η χρονιά μας και στον τομέα αυτό. Διότι, τώρα, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά δύο πράγματα: Πως όταν κάνουμε μεγάλα σχέδια, το σύμπαν γελάει και πως το μαγείρεμα μπορεί να είναι… ατέλειωτη διασκέδαση – και το κυριότερο; Εντός σπιτιού! Πετάμε τη σκούφια μας λοιπόν για τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, ενός λαχταριστού κέικ, του ψητού μας που… «έγινε λουκούμι» και ανυπομονούμε, τώρα τα Χριστούγεννα, να απογειώσουμε την τέχνη μας με όλα τα εορταστικά καλούδια.

Έτσι λοιπόν, καθώς το ένα έφερε το άλλο, μία από τις αποφάσεις μας για τη νέα χρονιά, είναι να περνάμε χρόνο και να αφιερώνουμε ενέργεια και διάθεση, στην κουζίνα. Διότι το μαγείρεμα δεν είναι απλά ένα χόμπι, είναι και ο καλύτερος τρόπος να προσέχουμε την υγεία μας, τρώγοντας σπιτικό, υγιεινό φαγητό αλλά και να περνάμε καλά, να εκφραζόμαστε δημιουργικά και να μοιράζουμε χαρά – ποιος θα δοκιμάσει όλα αυτά τα εξαιρετικά που έχουμε στο μυαλό μας να δημιουργήσουμε, εάν όχι η οικογένεια, οι αγαπημένοι φίλοι, οι καλοί μας γείτονες, ή – εάν θέλουμε να προσφέρουμε μέσω της μαγειρικής μας – ακόμα και όσοι εκεί έξω έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό;

1pic

Οι… προϋποθέσεις

Η ενασχόληση με το μαγείρεμα απαιτεί την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, που γνωρίζουμε καλά. Μία από αυτές, είναι η υπομονή. Φυσικά και υπάρχουν πεντανόστιμα «γρήγορα» πιάτα, όμως το καλό πράγμα αργεί να γίνει, όπως λέει ο σοφός λαός και όπως αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην κουζίνα μας. Μία άλλη προϋπόθεση για να ασχοληθούμε με τη μαγειρική είναι οι προμήθειες – πρέπει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τα υλικά μας, να μάθουμε να γνωρίζουμε το καλό κομμάτι που θα ζητήσουμε στο κρεοπωλείο, να δοκιμάσουμε ποιο μπαχαρικό μας ταιριάζει, να βρούμε ποια μάρκα αλεύρι πετυχαίνει καλύτερα τη ζύμη για τις πίτες.

Η πραγματική προϋπόθεση όμως για τη σωστή ενασχόληση με την κουζίνα είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός. Ένα καλό μίξερ-πολυμηχάνημα ή τα κατάλληλα σκεύη είναι βέβαιο πως θα μας βοηθήσουν, αλλά αυτό που είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να… ξεδιπλώσουμε το ταλέντο και τη δημιουργικότητά μας στην κουζίνα είναι ο φούρνος – η «πολυτιμότερη συσκευή της», όπως λέει πάντα η μαμά. Ο φούρνος έχει τη «δύναμη» να απογειώσει ή να καταρρακώσει το αποτέλεσμα, κάνει το σπίτι μας να μοσχοβολάει, κάνει τα φαγητά μας πιο νόστιμα, μας δίνει την ορμή που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε ακόμα πιο νόστιμα και πιο λαχταριστά πιάτα!

2pic

Πώς θα επιλέξουμε τον κατάλληλο φούρνο

Ο φούρνος μας, λοιπόν, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην κουζίνα μας και στο αποτέλεσμα της μαγειρικής μας, οπότε οφείλουμε να δώσουμε βάρος στην επιλογή του. Εν έτη… 2021 πια, φυσικά πρέπει να αξιοποιεί την τεχνολογία στο έπακρο για να διευκολύνει τη ζωή μας και τώρα, που ουσιαστικά μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε, αλλά και αργότερα, όταν θα μπορούμε να ασχοληθούμε με πιο πολύπλοκα projects. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σειρά φούρνων που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης συσκευής για μία σύγχρονη γυναίκα του σήμερα: Είναι η σειρά φούρνων W της Whirlpool, στα βασικά σημεία της οποίας αξίζει να σταθούμε αρκετά προσεκτικά.

3piccc

Αρχικά, διαθέτουν τεχνολογία έκτης αίσθησης, 6th Sense, μέσω της οποίας ο φούρνος εξελίσσεται στον πιο πολύτιμο βοηθό μας. Λειτουργεί με ελληνικό μενού, το οποίο επιλέγουμε από την έγχρωμη TFT οθόνη της συσκευής και η οποία μπορεί να μας καθοδηγήσει σε 90 αυτόματες συνταγές! Ακόμα κι αν μας λείπει η εμπειρία, δηλαδή, μπορούμε να μαγειρέψουμε πληθώρα πιάτων με εγγυημένα αποτελέσματα – αρκεί να ενημερώσουμε τον φούρνο μας για την ποσότητα σε γραμμάρια και το επίπεδο ψησίματος που θέλουμε – μετά όλες οι ρυθμίσεις γίνονται αυτόματα! Φυσικά, αν θεωρούμε ότι μάς εξυπηρετεί καλύτερα να κάνουμε τις ρυθμίσεις μόνες μας, τότε βεβαίως και υπάρχει η επιλογή μαγειρέματος με τον κλασικό τρόπο.

4piccc

Επιπλέον, οι φούρνοι W της Whirlpool διαθέτουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ώστε να πετυχαίνουμε αυτό που φαίνεται το πιο δύσκολο από όλα, το σωστό ψήσιμο, ώστε το φαγητό μας, πίτα, κρέας, κέικ και ό,τι άλλο, να είναι τραγανό στο εξωτερικό και αφράτο εσωτερικά. Πρόκειται για το θερμόμετρο τεσσάρων σημείων, που έχει τη δυνατότητα να στέκεται ακόμα και σε ρευστή ζύμη!

5pic

Οι… θαυμαστές ιδιότητες των φούρνων αυτών όμως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς μάς δίνουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε ένα ολόκληρο μενού, ψήνοντας ταυτόχρονα έως και τέσσερα διαφορετικά πιάτα, χωρίς να αναμειγνύονται μυρωδιές και γεύσεις! Παράλληλα, όταν το μαγείρεμα και το ψήσιμο ολοκληρωθούν, οι φούρνοι της σειράς αυτής διαθέτουν συστήματα καθαρισμού, που μάς βοηθούν να τους έχουμε μετά από κάθε χρήση σαν καινούριους: Τρία επίπεδα έντασης πυρόλυσης, που επιλέγουμε από το μενού της συσκευής αλλά και επιλογή καθαρισμού μέσω υδρόλυσης, με τους υδρατμούς να μαλακώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο τα κατάλοιπα του ψησίματος.

6piccc

Η εμπειρία της κουζίνας με έναν φούρνο της σειράς W της Whirlpool αναβαθμίζεται όπως δεν είχαμε ποτέ φανταστεί και μάς δείχνει τον τρόπο να μπούμε στην κουζίνα από την νέα χρονιά, με δημιουργικότητα στη σκέψη, φαντασία και… τη βεβαιότητα για το καλύτερο ψήσιμο!