Άκης Πετρετζίκης: Γουρουνοπούλα στον φούρνο

Άκης Πετρετζίκης: Γουρουνοπούλα στον φούρνο

Η παραδοσιακή συνταγή για όσους ξέρουν να τρώνε καλά!

Ένα παραδοσιακό φαγητό που μας θυμίζει το χωριό μας. Γεύσεις κλασικές από τα βάθη της Ελλάδας μας και τα έθιμά μας. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να το τρώμε το Πάσχα όμως η γουρουνοπούλα μπορεί εύκολα να γίνει ένα πιάτο ημέρας που θα μας χαρίσει την υπέροχη κρούστα και το ζουμερό της κρέας.

Τι θα χρειαστείς:


  • 3 κιλά χοιρινό, σπάλα με δέρμα χωρίς κόκαλο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. νοστιμιά
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες, φούρνου
  • πιπέρι


Διαβάσε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com