Άκης Πετρετζίκης: Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και αχλάδια

Άκης Πετρετζίκης: Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και αχλάδια

Για όσους αγαπούν το κρέας αλλά όχι το τσίκνισμα!

Μπορεί την Τσικνοπέμπτη (που είναι προ των πυλών) να συνηθίζουμε να τσικνίζουμε, όμως υπάρχουν κάποιοι που είτε δεν έχουν ψησταριά στο σπίτι τους, είτε δεν έχουν χρόνο για να ψήσουν. Έτσι λοιπόν, για να μη στερηθεί κανείς το κρέας αύριο ο Άκης μάς προτείνει χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και αχλάδια. Ένα εναλλακτικό πιάτο που θα απολαύσεις πραγματικά. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις στη συνταγή 1-2 πατάτες ή να αντικαταστήσεις τις γλυκοπατάτες με αυτές.

Θα χρειαστείς:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το ταψί
  • 600 γρ. μπριζόλες χοιρινές, (περίπου 4)
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
  • 2 αχλάδια, πλυμένα, κομμένα στα 4
  • 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαβάσε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com