Έτσι θα φτιάξεις το vegan κοτόπουλο με μόνο δύο υλικά (video + photos)

Έτσι θα φτιάξεις το vegan κοτόπουλο με μόνο δύο υλικά (video + photos)

Με αλεύρι και νερό θα τρως κοτόπουλο vegan.

Στην εποχή αυτή, της καραντίνας και του covid19, το Tik Tok υπήρξε σύμμαχός μας όχι μόνο στα χορευτικά βιντεάκια αλλά και στη μαγειρική.

Πολλές ήταν οι συνταγές που έγιναν viral στο Tik Tok και ποια να πρωτοθυμηθούμε: Σίγουρα η feta pasta και τα cereal pancakes ήταν τα αγαπημένα μας.

Κι έρχεται τώρα, ένα vegan κοτόπουλο, φτιαγμένο με δύο υλικά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το αλεύρι και το νερό και υπομονή για να γίνει η υφή τέτοια που να σου θυμίζει κοτόπουλο. Αν πλέξεις το ζυμάρι σου πολλές φορές, η τελική υφή θα σου θυμίσει ακόμα περισσότερο το κανονικό κοτόπουλο.

Αρχικά, βάζεις σε μπολ εννιά κούπες αλεύρι και 3 κούπες νερό. Ζυμώνεις και αφήνεις το ζυμάρι να φουσκώσει μια ώρα και έπειτα προσθέτεις νερό μέχρι να καλύψεις τη ζύμη.


https://www.instagram.com/p/CLrMSeWnSVK

Αφήνεις το ζυμάρι με το νερό σκεπασμένο με μεμβράνη και έπειτα ξεκινάς να πλένεις το ζυμάρι για να φύγει το άμυλο. Συνεχίζεις το πλύσιμο περίπου τρεις φορές μέχρι να μην είναι λευκό πια το νερό και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ζωμό λαχανικών για vegan αποτέλεσμα ή σε ζωμό κοτόπουλου αν θες να θυμίζει έντονα κοτόπουλο.

Αφού βράσει στον ζωμό για 40 λεπτά, βάζεις σε νέο ζωμό για ένα βράδυ.



Το πρωί θα έχεις ένα ζυμάρι που αν το κάνεις κομμάτια θα είναι σαν ψητό κοτόπουλο ενώ μπορείς και να το τηγανίσεις κατόπιν και να φτιάξεις nuggets.

Δες το τελικό αποτέλεσμα στην παρακάτω gallery.