3 εύκολες συνταγές για πρωινό για τις μέρες που βιάζεσαι πολύ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 εύκολες συνταγές για πρωινό για τις μέρες που βιάζεσαι πολύ

Τα δύσκολα πρωινά της εβδομάδας είναι αρκετά και ο χρόνος περιορισμένος ακόμη και για να φας.

Υπάρχουν φορές που ξέρεις πως η εβδομάδα σου θα είναι τόσο δύσκολη, που δεν προλαβαίνεις ούτε να στρώσεις το κρεβάτι σου. Ξυπνάς, ντύνεσαι και φεύγεις σε χρόνο dt για τη δουλειά σου, άρα δεν προλαβαίνεις να φας ούτε πρωινό.

Και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, ειδικά αν σε περιμένει πολλή δουλειά στο γραφείο. Υπάρχουν όμως τρεις συνταγές πολύ εύκολες και σχετικά γρήγορες, που μπορείς να φτιάξεις για πρωινό ακόμη και όταν είσαι πού απασχολημένη.

3 μυστικά για να φτιάξεις scrambled eggs που θα απογειώσουν το πρωινό σου (video)

Το υπέρτατο avocado toast

Θέλεις μόνο 7’ για να φτιάξεις αυτό το τοστ για πρωινό, το οποίο είναι και πάρα πολύ εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο. Θα χρειαστείς ψωμί του τοστ, ένα αβοκάντο, ένα αυγό και μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

Ψήσε το ψωμί του τοστ όσο μαγειρεύονται τα αυγά (σε μορφή scrambled είναι μια καλή ιδέα). Κόψε το αβοκάντο σε φέτες, βάλε το στο ψωμί και πρόσθεσε από πάνω το αυγό. Γάρνιρε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.



Γεμιστό τοστ με φυστικοβούτυρο

Αν λατρεύεις το φυστικοβούτυρο στο πρωινό σου, μόλις βρήκες το ιδανικό πρωινό. Θα χρειαστείς περίπου 5’ για να φτιάξεις το γευστικό αυτό τοστ, και έπειτα όσο χρόνο θες για να το απολαύσεις. Θα χρειαστείς ψωμί του τοστ, φυστικοβούτυρο, ένα βραστό αυγό και μέλι (προαιρετικά).

Φτιάξε το πρωινό που θα σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε διακοπές (video)

Πάρε μια φέτα ψωμί του τοστ και άπλωσε μια γενναία ποσότητα φυστικοβούτυρο. Μόλις το αυγό βράσει κόψε το σε φέτες και βάλε το επάνω στο ψωμί με το φυστικοβούτυρο. Αν το επιθυμείς πρόσθεσε μέλι από πάνω.

Crunchy Granola Bowl

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό από τοστ μπορείς επίσης πολύ εύκολα να φτιάξεις ένα granola bowl. Η διαδικασία απλή και πανεύκολη. Θα χρειαστείς ένα γιαούρτι της επιλογής σου, granola, φρούτα σε κομμάτια (επιλέγεις εσύ τα φρούτα), goji berries και μέλι. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, γαρνίρεις με μέλι και απολαμβάνεις.