Φτιάξε το πιο γρήγορο γλυκό με σοκολάτα, μπισκότα και μπαχαρικά (video)

Φτιάξε το πιο γρήγορο γλυκό με σοκολάτα, μπισκότα και μπαχαρικά (video)

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου που είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Όποια ώρα της ημέρας κι αν έχεις μια «λιγούρα» για γλυκό, η σοκολάτα αποτελεί τη Νο1 επιλογή σου! Κι επειδή πολλές φορές επιθυμούμε να φάμε κάτι ελαφρύ αλλά συνάμα γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του, σου έχουμε την τέλεια λύση για τη συνταγή του απόλυτου γλυκού.

Γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας, μπισκότα και μπαχαρικά! Μπορείς να το ετοιμάσεις μέσα σε 5 λεπτά και να το απολαμβάνεις όλη μέρα. Τα μπαχαρικά μαζί με τη σοκολάτα κάνουν ένα απίθανο συνδυασμό. Για να μπορείς να ελέγξεις τη γεύση τους, προσπάθησε να προσθέσεις ξεχωριστά το κάθε μπαχαρικό μέσα στο μείγμα, ώστε να ελέγχεις τόσο την ποσότητα όσο και τη γεύση του κάθε υλικού. Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και ας πιάσουμε τα σκεύη!

Μους σοκολάτας με κεράσια


https://www.instagram.com/p/BvvfvyDnqGr

Θα χρειαστείς:

300 γρ. κουβερτούρα

300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή

150 γρ. γάλα

μείγμα μπαχαρικών (μια πρέζα από το καθένα: κανέλα, κάρυ, μοσχοκάρυδο, φρέσκο πιπέρι, γαρίφαλο κλπ)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Δες πώς θα φτιάξεις εύκολα τη μους με 2 μόνο υλικά στο video που ακολουθεί...



Σοκολατένια μους με marshmallows

Πώς θα φτιάξεις το γλυκό

Για αρχή βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί το γάλα μαζί με τα μπαχαρικά. Σ' ένα άλλο μπολ τεμαχίσουμε τη σοκολάτα. Όταν πάρει βράση το γάλα, το χύνουμε επάνω στην σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφού έχουμε χτυπήσει τη παχύρρευστη κρέμα, την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Στη συνέχεια σ΄ένα μέτριου μεγέθους πιρέξ στρώνουμε τα μπισκότα και καλύπτουμε με την μους σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε δύο στρώσεις μπισκότων και εναλλάξ την μους. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα και κακάο.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.