3 εύκολες και γρήγορες ιδέες για το μεσημεριανό σου γεύμα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 εύκολες και γρήγορες ιδέες για το μεσημεριανό σου γεύμα

Αν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις από πριν οι συνταγές αυτές θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Το πρόγραμμά σου κάθε μέρα είναι δύσκολο και απαιτητικό σε σημείο που δεν προλαβαίνεις σχεδόν να μαγειρέψεις; Σε νιώθουμε. Κάτι τέτοιες μέρες οδηγούν πάντα στην παραγγελία delivery φαγητού, και αυτό ξέρουμε και οι δύο πως δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Σίγουρα υπάρχουν δύσκολες μέρες, όμως είναι σχεδόν αδύνατο να μην υπάρχει καθόλου χρόνος να φτιάξεις έστω ένα μικρό κι εύκολο γεύμα να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Βρήκαμε λοιπόν τρεις συνταγές γρήγορες και κυρίως εύκολες, που μπορείς ενδεχομένως να προετοιμάσεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να τα έχεις έτοιμα από Δευτέρα.

Σπιτικό sandwich

Tα σάντουιτς είναι μια εύκολη λύση για φαγητό όταν δεν είσαι σπίτι και δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Καλύτερο βέβαια είναι να το ετοιμάσεις μόνη σου με τα υλικά της επιλογής σου από το να το παραγγείλεις απέξω.

Τι θα χρειαστείς;

Ψωμί της επιλογής σου (είτε αραβική, είτε τοστ, είτε μπαγκέτα, είτε bagel)
τυρί κρέμα
χούμους
αβοκάντο
λαχανάκια Βρυξελλών
κρεμμύδι
μαρούλι
ντομάτα

3 εύκολες συνταγές για πρωινό για τις μέρες που βιάζεσαι πολύ

Ψήσε το ψωμάκι στην τοστιέρα. Άλειψε από τη μία πλευρά τυρί κρέμα και από την άλλη χούμους. Στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα τα υπόλοιπα υλικά (αν όχι όλα επίλεξε τα αγαπημένα σου) και έτοιμο. Το πιο νόστιμο και υγιεινό σάντουιτς που μπορείς να φτιάξεις μόνη στο σπίτι.

Τονοσαλάτα

Μια δεύτερη επιλογή για γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι φυσικά μια σαλάτα. Στην προκειμένη μιλάμε για τονοσαλάτα που θα φτιάξεις στο σπίτι σου ακόμη και 10’ πριν φύγεις για το γραφείο.

Τι θα χρειαστείς;

1 κονσέρβα τόνο
μαρούλι
1 καρότο
μισό κρεμμύδι (κόκκινο)
2 αγγουράκια
χυμός από δύο λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
ψημένη τορτίγια

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα κόψε το μαρούλι, το καρότο, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, και πρόσθεσε τον τόνο. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι και κόψε την ψημένη τορτίγια σε τριγωνάκια, αντί να χρησιμοποιήσεις κρουτόν. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, και voila, έτοιμη η σαλάτα σου.

Αν δεις αυτό το βίντεο θα πάρεις κι άλλες ιδέες για γρήγορες συνταγές.



Τραγανή σαλάτα κοτόπουλο

Τι θα χρειαστείς;

κοτομπουκιές
σπανάκι και μαρούλι
ντοματίνια
αβοκάντο
αγγούρι
καρότα
dressing της επιλογής σου
κουκουνάρι (προαιρετικά)
λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)

Ψήσε τις κοτομπουκιές για περίπου 20’. Μόλις είναι έτοιμες βγάλε τις και αφού κρυώσουν κόψε τις σε μικρότερα κομμάτια. Σε μία σαλατιέρα κόψε όλα τα λαχανικά σου. Ρίξε από πάνω το dressing και αν θέλεις (και τα έχεις) πρόσθεσε κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα.