Άκης Πετρετζίκης: Κις Λορέν με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Άκης Πετρετζίκης: Κις Λορέν με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Απλά απολαυστική.

Υλικά: Για τη βάση
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
230 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
40 γρ. νερό
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι
250 γρ. σπανάκι baby
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
380 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 αβγά, μεσαία
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
380 γρ. κατσικίσιο τυρί

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com