Ντομάτες προβενσάλ

Ντομάτες προβενσάλ

Μια υγιεινή συνταγή που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε για να εκμεταλλευτείτε τις ντομάτες στο ψυγείο σας χωρίς να κάνετε ιδιαίτερο κόπο είναι το ντομάτες προβενσάλ. Δοκιμάστε τες και σίγουρα δεν θα χάσετε ευκαιρία να τις ξαναφτιάξετε.

Υλικά
3 ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
3 κλωνάρια θυμάρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
25 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από το θυμάρι και το δεντρολίβανο και κρατήστε μόνο τα φύλλα.
3. Ψιλοκόψτε τα όλα μαζί με το μαχαίρι.
4. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση.
5. Ρίξτε πάνω από τη ντομάτα το λιωμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τη τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε τες στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες.
6. Ανακατέψτε το λάδι με το αλάτι και το πιπέρι και όταν βγάλετε τις ντομάτες από το φούρνο ρίξτε από πάνω.