Mousse σοκολάτας σε λίγα λεπτά

Mousse σοκολάτας σε λίγα λεπτά

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη mousse σοκολάτας με λίγα υλικά σε 5 απλά βήματα. Το μυστικό είναι στο χτύπημα για να σας βγει το μείγμα της mousse ελαφρύ και να μην «κάτσει».

Υλικά
300 γραμμάρια καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα, χοντροκομμένα
3 αυγά
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη (περίπου 60 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας κοσκινισμένη σκόνη κακάο
300ml πηκτή κρέμα γάλακτος για σαντιγί (δηλαδή 35% λιπαρά)
Σαντιγί
Τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήνετε το μπολ να αγγίξει το νερό). Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
2. Τοποθετήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ για 5 λεπτά, ή μέχρι το μίγμα να είναι απαλό, πυκνό και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέστε σιγά σιγά την υγρή σοκολάτα που έχει κρυώσει λίγο και το κακάο ανακατεύοντας ελαφρά.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα μέχρι να πήξει (προσέξτε να μην την παραχτυπήσετε). Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα και προσεκτικά προσθέστε την κρέμα στο μίγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας ελαφρά.
4. Μοιράστε το μείγμα ισομερώς σε περίπου 6 ποτήρια σερβιρίσματος και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
5. Αφαιρέστε τα από το ψυγείο 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα, καις στολίστε τις κορυφές τους με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.