Όχι βραστό: Για να γίνει νόστιμο το καλαμπόκι, το μυστικό ψησίματος είναι στη φλούδα

Όχι βραστό: Για να γίνει νόστιμο το καλαμπόκι, το μυστικό ψησίματος είναι στη φλούδα

Δοκιμάσαμε όλους τους τρόπους για να μαγειρέψεις το καλαμπόκι και ένας είναι ο καλύτερος.

Το ψητό καλαμπόκι είναι αναμφίβολα ένας γευστικός «πειρασμός» στον οποίο δεν μπορούμε εύκολα να αντισταθούμε. Η γλυκιά, υπέροχη γεύση σε συνδυασμό με την τραγανότητά του, το καθιστούν ένα υγιεινό σνακ το οποίο μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε στο διατροφολόγιό μας.

Παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο. Ένα μέτριο καλαμπόκι θα σου χαρίσει περίπου 280 θερμίδες, αν το κάνεις ψητό στο φούρνο ή στο grill.

Θέλεις ένα νόστιμο και γρήγορο μεσημεριανό γεύμα; 3 συνταγές που απαιτούν μόλις 5 λεπτά

Είναι ιδιαίτερα οικονομικό αφού 3 καλαμπόκια στοιχίζουν περίπου 4 ευρώ και μπορείς να τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος όπως: ψητό στο φούρνο, βραστό με βούτυρο, ψητό στα μικροκύματα, βραστό σε αλατισμένο νερό, ψητό σε αλουμινόχαρτο, ψητό στο grill κ.ά.

Ένας όμως τρόπος είναι αυτός που ξεχωρίζει και θα σου χαρίσει το πιο νόστιμο ψητό καλαμπόκι που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ψητό καλαμπόκι

Το καλαμπόκι στα κάρβουνα ψήνεται πολύ εύκολα με τη φλούδα, η οποία προστατεύει τη σάρκα του και βοηθά να μην καεί. Θα χρειαστεί δυνατή φωτιά και 15-20 λεπτά ψησίματος.

Φρόντισε να έχεις λαδώσει καλά τη σχάρα και γύριζε τα καλαμπόκια τακτικά για να ψηθούν καλά σε κάθε πλευρά. Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμα όταν η φλούδα θα είναι μαύρη και η σάρκα μαλακή και υγρή.

Εναλλακτικά μπορείς να το ψήσεις στον φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο. Ξεφλούδισε τα καλαμπόκια, άλειψέ τα με λίγο βούτυρο (ή λάδι) και τοποθέτησέ τα μέσα σε αλουμινόχαρτο. Ψήσε σε μέτρια ένταση για 20 περίπου λεπτά. Το μυστικό στη συγκεκριμένη τεχνική είναι να γυρίσεις το καλαμπόκι δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Άφησε το καλαμπόκι να κρυώσει και απόλαυσε.

H απόλυτη συνταγή για ψητό καλαμπόκι με παρμεζάνα

Υλικά: 4 καλαμπόκια
130 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
40 γρ. αμύγδαλο φιλέ
50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Καθάρισε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα. Βράσε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μπέικον, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.

Σε ένα ταψί που έχεις τοποθετήσει λαδόκολλα άπλωσε το μείγμα παρμεζάνας.
Άλειψε τα καλαμπόκια με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου και τοποθέτησέ τα στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού. Ψήσε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com