Άκης Πετρετζίκης: Sticky ribs

Άκης Πετρετζίκης: Sticky ribs

Απλά απολαυστικό.

Υλικά: Για τη σαλάτα με το κινέζικο λάχανο
1 λάχανο, κινέζικο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 καρότο
2 κ.σ. σησαμέλαιο
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
30 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Για τα ribs
800 γρ. χοιρινό, σιδηρόδρομο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί κόκκινο
300 γρ. νερό
1 κύβο κότας
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
Για το γλάσο
150 γρ. κέτσαπ
20 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα
σουσάμι
φρέσκο κρεμμυδάκι

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com