Αν θα έπινες καφέ με λεμόνι και κανέλα δες αυτές τις 10 εκδοχές

Αν θα έπινες καφέ με λεμόνι και κανέλα δες αυτές τις 10 εκδοχές

Αν ο καφές φίλτρου είναι πολύ mainstream για εσένα, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις.

Ο καφές είναι με διαφορά το δημοφιλέστερο ρόφημα παγκοσμίως. Εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά τον επιλέγουν για να ξεκινήσουν θετικά την ημέρα τους και να γευτούν την βελούδινη υφή του.

Ανεξάρτητα από το εάν τον απολαμβάνεις ζεστό ή κρύο, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Σήμερα βρήκαμε και συγκεντρώσαμε για εσένα 10 από τις πιο «παράξενες» εκδοχές του καφέ, για να δοκιμάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό απ' ότι έχεις συνηθίσει.

Crinkle cake: H συνταγή για γλυκό ταψιού με ένα φύλλο κρούστας που έγινε viral στο TikTok

10 ιδιαίτερες εκδοχές του καφέ

1) Cinnamon Coffee

Ο καφές με κανέλα είναι η καλύτερο πρόταση για όσες θέλουν ένα γλυκό ρόφημα χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες.

https://www.instagram.com/p/CaWa1PMs0t-

2) Flat White

Σίγουρα τον έχεις δει σε κάποιο από τα αγαπημένα σου καφέ. Το flat white είναι ένα ρόφημα που αποτελείται από espresso και ελάχιστα διογκωμένο γάλα (microfoam), το οποίο έχει πιο λεία και βελούδινη υφή από το κλασικό αφρόγαλα, όπως το συναντάμε στον cappuccino.

https://www.instagram.com/p/CjS5dVGh5Be

3) Affogato

Η πιο γλυκιά εκδοχή του καφέ. Το espresso Affogato δημιουργήθηκε στην Ιταλία και συνδυάζει δύο παραδόσεις της γειτονικής χώρας: τον espresso και το παγωτό. Μια ή και περισσότερες μπάλες παγωτού βανίλια βυθίζονται μέσα σε espresso και φτιάχνουν το πιο απολαυστικό ρόφημα.

https://www.instagram.com/p/Cj0FGZYPtR4

4) Καφές με τυρί

Το kaffeost είναι ένα από τα πιο «περίεργα» ροφήματα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια. Ο ζεστός καφές σερβίρεται με κομματάκια τυριού, τα οποία τοποθετούνται μέσα στην κούπα, προκειμένου να λιώσουν. Το τυρί που χρησιμοποιείται είναι συνήθως ανάλατο.

5) Καφές με λεμόνι

Πρόκειται για ένα νέο, αμφιλεγόμενο trend που υπόσχεται απώλεια λίπους. Οι ειδικοί τονίζουν πως ο καφές με λεμόνι δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος απλά ίσως σου «κόψει» την όρεξη για λίγη ώρα.

6) Cold brew

Eίναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς καφέδες παγκοσμίως. Το cold brew είναι η παγωμένη έκδοση του καφέ φίλτρου με την διαφορά ότι δεν πρόκειται για καφέ φίλτρου που έχει κρυώσει η ψυχθεί, αλλά έχει εκχυλιστεί εξαρχής σε κρύο νερό.

7) Espresso με τόνικ

Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το cocktail των millenials. Το συγκεκριμένο ρόφημα περιέχει espresso, τόνικ, λάιμ και πάγο. Δροσιστικό και ιδιαίτερο, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τα απογεύματα του χειμώνα.

8) Κρύος καφές Vietnamese

Αν αγαπάς τον καφέ φίλτρου, αξίζει να το δοκιμάσεις. Παγωμένος καφές φίλτρου ενώνεται με συμπυκνωμένο γάλα και πάγο, για να σου χαρίσει ένα απολαυστικό ρόφημα.

9) Bulletproof

Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και ζεστός καφές αναμειγνύονται και δημιουργούν μια πολύ ξεχωριστή γεύση. Το bulletproof είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα στο εξωτερικό που τονώνει το μυαλό και απογειώνει τον ουρανίσκο σου.

https://www.instagram.com/p/CjPCvm2IbSa

10) Coconut Cowgirl

Αν είσαι λάτρης της καρύδας θα το αγαπήσεις. Αποτελείται από καφέ, εκχύλισμα βανίλιας, γάλα και λάδι καρύδας, όλα αυτά αναμειγμένα με πάγο.

https://www.instagram.com/p/BEUJsKRIOpg

Πηγή κεντρικής: pexels.com